Εργασία στο χώρο της Φαρμακοβιομηχανίας

Υπεύθυνος Φαρμακοεπαγρύπνησης και Ιατρικής πληροφόρησης

10 Νοε 2020 

INTERNATIONAL HELLENIC UNIVERSITY, SINDOS DEPARTMENT (FORMER ALEXANDER TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTE OF THESSALONIKI)

Σημερινός καλεσμένος μας είναι ο Γιώργος Καργιολάκης, ο οποίος είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μοριακή Ιατρική σε πανεπιστήμιο του HB και πτυχιακή εργασία πάνω στην γρίπη των πτηνών στο VLA. Εργάζεται στο χώρο της υγείας, από το 2008, αρχικά στο τμήμα Ανοσολογίας, ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου και στη συνέχεια στον χώρο των κλινικών μελετών στη Φαρμακοβιομηχανία. Τα τελευταία 3 χρόνια είναι υπεύθυνος Φαρμακοεπαγρύπνησης και Ιατρικής Πληροφόρησης σε φαρμακευτική εταιρεία.

Ο Γιώργος συζητάει μαζί μας για την αγορά εργασίας στην φαρμακοβιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα, για το φαρμακευτικό R&D στην Ελλάδα, για τα θετικά και αρνητικά της εργασίας στον συγκεκριμένο χώρο και της σημασίας της μετεκπαίδευσης. Επίσης, μας δίνει παραδείγματα για τους τομείς που μπορεί να δουλέψει ένας απόφοιτος Βιοϊατρικών Επιστημών. Τέλος, μας απαντάει για το εφόδια χρειάζονται γενικότερα στον χώρο, καθώς και το τι ψάχνουν οι recruiters στις διάφορες αγγελίες.

0:00 Intro

0:09 Έναρξη Εκπομπής

0:39 Ο σημερινός μας καλεσμένος

03:26 Με ποια κριτήρια μπορεί να ξεκινήσει κάποιος να ψάχνει για εργασία στην φαρμακοβιομηχανία;

06:27 Ακούμε συχνά την φράση αυτός δουλεύει στο R&D φαρμακευτικής. Τι σημαίνει αυτό στην Ελλάδα;

08:34 Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά της εργασίας στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας;

14:30 Πώς επηρεάζει η οικονομική κρίση την αγορά εργασίας στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας;

19:53 Τι προτιμάται για εύρεση εργασίας στην φαρμακοβιομηχανία; Βασικό πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό; 25:16 Σε ποιους τομείς, στην φαρμακοβιομηχανία, μπορεί να δουλέψει ένα απόφοιτος Βιοϊατρικών Επιστημών στην Ελλάδα;

29:48 Ποια προσόντα και ποιες δεξιότητες είναι απαραίτητα για την εργασία στην φαρμακοβιομηχανία;

34:40 Παίζει ρόλο το είδος της πρακτικής άσκησης στους recruiters των φαρμακοβιομηχανιών;

37:45 Υπάρχουν ευκαιρίες για πρακτική άσκηση (internships) προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών σε φαρμακευτικές εταιρείες;

38:19 Πόσο χρήσιμο εργαλείο είναι το LinkdeIn στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας;

39:31 Outro

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *