01-10-20 Νέα έκδοση του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ με τίτλο “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2018/19”.

01-10-20 Νέα έκδοση του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ με τίτλο “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2018/19”.

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, προχώρησε στη δημοσίευση της νέας έκδοσης της μελέτης “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2018/19” (Μισθοί και Επιδόματα Εκπαιδευτικών και Διευθυντών στην Ευρώπη, 2018/19)

Η μελέτη αυτή καταγράφει τους μισθούς των  εκπαιδευτικών και διευθυντών στα δημόσια σχολεία της προσχολικής αγωγής, της πρωτοβάθμιας και γενικής δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στην Ευρώπη, με έτος αναφοράς το 2018/19.

Η συγκριτική αυτή μελέτη  διερευνά, για παράδειγμα, τις διαφορές στο εισόδημα του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού, στις  προοπτικές για μισθολογική εξέλιξη  αλλά και   μισθολογικές αυξήσεις  καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Αναλύει, επίσης, τις μισθολογικές αλλαγές τα τελευταία έτη, το μέσο όρο καθαρών αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων και άλλων πρόσθετων αμοιβών,  τόσο για τους  εκπαιδευτικούς όσο και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Εκτενέστερες πληροφορίες  για το σύνολο των αποδοχών εκπαιδευτικών και διευθυντών, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης  ή τα απαιτούμενα προσόντα σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα δίνονται, σε εθνικά δελτία που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη. Η συλλογή των στοιχείων έχει γίνει από κοινού από τα Δίκτυα ΕΥΡΥΔΙΚΗ και NESLI (ΟΟΣΑ).

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν την έκδοση αυτή σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ στον σύνδεσμο:

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/teachers-and-school-heads-salaries-and-allowances-europe-201718_en

The report in pdf form

Teacher Salaries 2018 2019 Vignette

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *