Υποτροφία Benjamin Franklin από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα & σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας

ΔΤ-ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ-BENJAMIN-FRANKLIN-2022

Benjamin-Franklin-2022-Greek

Benjamin-Franklin-2022-English

BENJAMIN-FRANKLIN-APPLICATION-FORM-2022

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι επελέγη για το ακαδηµαϊκό έτος 2021-22 ως η ελληνική Περιφέρεια από την οποία θα προέρθει ο μαθητής ή η μαθήτρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο πρόγραμμα διατλαντικών υποτροφιών Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute 2022.

To πρόγραµµα θα φιλοξενήσει 45 µαθητές από την Ευρώπη και 10 από την Αµερική, ηλικίας 16–18 ετών (γεννηµένοι μεταξύ 26 Ιουνίου 2003 και 26 Ιουνίου 2006), σε αναγνωρισµένου κύρους αμερικανικό πανεπιστήμιο  στις ΗΠΑ για διάστημα τεσσάρων εβδοµάδων τον Ιούνιο-Ιούλιο 2022 ενώ όλα τα έξοδα, εισιτήρια, διαµονή, διατροφή και ασφάλεια όπως και η οργάνωση του ταξιδιού θα καλυφθούν και θα συντονιστούν από την Αµερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η καταληκτική ηµεροµηνία είναι μέχρι και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022. Οι υποψήφιοι/ες καλούνται να συµπληρώσουν µια απλή αίτηση και να γράψουν στα αγγλικά ένα  δοκίµιο έως 500 λέξεις µε θέµα «Συζητήστε τα μελλοντικά σας σχέδια σπουδών ή σταδιοδρομίας και πώς η συµµετοχή στο Ινστιτούτο θα σας βοηθούσε να τα επιτύχετε» (Please discuss your future study or career plans and how participation in the Institute would help you to achieve them).

Οι 10 επικρατέστεροι υποψήφιοι θα ενηµερωθούν στις 15/3/22 για τη διαδικτυακή συνέντευξη µε τη Μορφωτική Ακόλουθο των ΗΠΑ στην Ελλάδα, οι συνεντεύξεις για την επιλογή θα γίνουν το διάστημα 16-17/3/22, η ενηµέρωση για την επιλογή του τακτικού και του αναπληρωµατικού συµµμετέχοντα θα γίνει στις 18/3/22 ενώ η επιλογή από το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει επικυρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Καλούµε όλους τους νέους και νέες της Περιφέρειάς µας να δηλώσουν συµµετοχή καθώς θεωρούµε ότι αποτελεί µια μοναδική εμπειρία ζωής η συµµετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραµµα. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου περιλαµβάνονται συζητήσεις σε διεθνή θέµατα κοινού ενδιαφέροντος, όπως στήριξη της δηµοκρατίας και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και για την οικονοµική ευηµερία.

Θα έχουν τη ευκαιρία να συµμετάσχουν σε σεµινάρια/εργαστήρια µε θέµατα όπως δεξιότητες επικοινωνίας, κριτική σκέψης, ανεκτικότητα και σεβασµός της διαφορετικότητας, ομαδικότητα, ηγεσία της νέας γενιάς και μέσα μαζικής ενηµέρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: στον ιστότοπο της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας
https://pste.gov.gr/wp-content/uploads/2022/03/BENJAMIN-FRANKLIN.zip, ή να επικοινωνήσετε µε
email στο kgalanis@pste.gov.gr ή µε τηλέφωνο στο 2221353793

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *