Κονδύλι 20,3 εκ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό των Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (ΓΕΑΣ)

Κονδύλι 20,3 εκ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό των Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (ΓΕΑΣ)

Σε κάθε δημόσιο Ι.Ε.Κ. λειτουργεί Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (ΓΕΑΣ) με στόχο τη σύνδεση των καταρτιζομένων και των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. με την αγορά εργασίας

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σε κάθε δημόσιο Ι.Ε.Κ. λειτουργεί Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (ΓΕΑΣ) με στόχο τη σύνδεση των καταρτιζομένων και των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. με την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, τα Γ.Ε.Α.Σ. παρέχουν:

  • Ενημέρωση-συμβουλευτική-ανακοινώσεις (ενημέρωση υποψηφίων καταρτιζομένων σε ποικίλα θέματα κλπ)
  • Επικοινωνία-αναζήτηση (ενημέρωση επιχειρήσεων, αναζήτηση εργοδοτών κλπ)
  • Οργάνωση-εποπτεία (οργάνωση Γραφείων, οργάνωση, εποπτεία και παρακολούθηση μαθητείας και της πρακτικής άσκησης, ημέρες σταδιοδρομίας κλπ)
  • Συλλογή στοιχείων (καταρτιζόμενων, εργοδοτών κλπ)
  • Δημιουργία βάσεων δεδομένων, Έρευνα (στατιστικά στοιχεία, εκπόνηση μελετών, κλπ)
  • Προβολή, δημοσιότητα, Εκθέσεις αποτελεσμάτων
  • Συνεργασία με υπηρεσίες, Υπουργεία, επαγγελματικούς φορείς, κλπ.

 

Τα Γ.Ε.Α.Σ. στελεχώνονται με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με Συμβούλους σταδιοδρομίας και ειδικούς επαγγελματικής συμβουλευτικής. Σε κάθε Γ.Ε.Α.Σ. απασχολείται ένας (1) Συντονιστής Σύμβουλος, όταν σε δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργούν μέχρι πέντε (5) τμήματα ή φοιτούν μέχρι εκατόν πενήντα (150) καταρτιζόμενοι, ενώ όταν λειτουργούν πάνω από πέντε (5) τμήματα ή φοιτούν πάνω από εκατόν πενήντα (150) καταρτιζόμενοι απασχολούνται δύο (2) Συντονιστές Σύμβουλοι.

Ο Συντονιστής Σύμβουλος, μεταξύ άλλων, έχει ως αρμοδιότητα την παρακολούθηση της παρουσίας του καταρτιζομένου, τη διασφάλιση της ποιότητας του περιβάλλοντος εργασίας του ασκουμένου, τον επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση και την ορθή τήρηση του ατομικού φακέλου πρακτικής άσκησης με τις σχετικές μηνιαίες εκθέσεις προόδου, συνεπικουρούμενος από τους οριζόμενους επόπτες Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *