Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο EUNICE European University

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο EUNICE European University

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έλαβε τιμητική πρόσκληση για τη συμμετοχή του στο consortium των Πανεπιστημίων που αποτελούν το EUNICE European University (https://eunice-university.eu/).

Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια αποτελούν συμπράξεις Πανεπιστημίων και αναπτύσσουν έναν νέο θεσμό που αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη που θα επιτρέπουν στους φοιτητές να λαμβάνουν πανεπιστημιακό δίπλωμα συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβάλλοντας παράλληλα στην ανταγωνιστικότητα των Πανεπιστημίων της Ευρώπης.

Τα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν ήδη στο Eunice European University είναι τα εξής:

-University of Cantabria (Ισπανία)
-University of Mons (Βέλγιο)
-University of Catania (Ιταλία)
-Université Polytechnique Hauts-de-France  (Γαλλία)
-University of Vaasa (Φιλανδία)
-Poznan University of Technology (Πολωνία)
-Brandenbug University of Technology (Γερμανία)

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου μας θα ενισχύσει και θα προωθήσει τη διάδραση και τη συνεργασία σε διδακτικές και ερευνητικές πρωτοβουλίες μεταξύ φοιτητών, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού των φορέων του EUNICE τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως. Οι φοιτητές, οι ερευνητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα που παρέχονται από κοινού με τα άλλα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο EUNICE, να αναπτύσσουν από κοινού ερευνητικές προσπάθειες και γενικότερα να μετακινηθούν στις ευρωπαϊκές πόλεις όπου εδρεύουν τα Πανεπιστήμια του EUNICE ανταλλάσσοντας εμπειρίες και καλές πρακτικές. Παράλληλα, η συγκεκριμένη πρόσκληση αποτελεί ένα ακόμα βήμα προόδου και αναγνώρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προς όφελος των φοιτητών μας αλλά και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Γραφείο Πρυτανείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *