Φθιώτιδα: Κ. Σπαλιώρας και Ε. Γκούμας οι νέοι διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης- ”Καλορίζικοι και Σιδεροκέφαλοι” !

Φθιώτιδα: Κ. Σπαλιώρας και Ε. Γκούμας οι νέοι διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

”Καλορίζικοι και Σιδεροκέφαλοι” !

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Σπαλιώρας

Γεννήθηκε στο Ζηλευτό της Λαμίας και ολοκλήρωσε τις Λυκειακές του σπουδές στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας. Είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Χριστιανικής Γραμματείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης και στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2013 αναγορεύθηκε διδάκτορας Θεολογίας με κατεύθυνση την Παιδαγωγική και την Χριστιανική Παιδαγωγική στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Από το 1999 εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής Θεολογίας σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας και υπηρέτησε ως διευθυντής στο Γυμνάσιο και Ενιαίο Λύκειο Ανδρίτσαινας και στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας. Από το  2017 μέχρι σήμερα είναι διευθυντής στο 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας ενώ παράλληλα διδάσκει στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ και στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ. Τέλος έχει συγγράψει τα βιβλία «Η θρησκευτική και ηθική ανάπτυξη στο έργο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου» και «Χριστιανική παιδαγωγική και ηγεσία»

Ποιος είναι ο Ευθύμιος Γκούμας

Γεννήθηκε στη Λαμία και είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Διπλώματος στην Ειδική Αγωγή από το Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου και ολοκλήρωσε και τη διδακτορική του διατριβή στη γνωστική περιοχή της διδακτικής των μαθηματικών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
Υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση από το 1989 ως μόνιμος εκπαιδευτικός και από το 1998 ως εκπαιδευτικός σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ). Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Λαμίας για επτά (7) σχολικά έτη ενώ υπήρξε και Διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Έχει συγγράψει άρθρα τα οποία εστιάζουν στη διδακτική των μαθηματικών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και στη διαφοροποίηση της διδασκαλίας των μαθηματικών του δημοτικού σχολείου και έχει συμμετάσχει σε συγγραφικές ομάδες βιβλίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *