Για μια υγιή και ισορροπημένη σχέση με την τεχνολογία.

Ότι συμβαίνει στον ψηφιακό κόσμο επηρεάζει σημαντικά τη ψυχική μας διάθεση. Συχνά ταυτίζουμε την αυτοεκτίμηση μας με τις αντιδράσεις των χρηστών στα post μας. Τα παιδιά συνδέουν τα likes που πήραν σε μια φωτογραφία με την αποδοχή και την εκτίμηση των άλλων. Αυτό τα οδηγεί συχνά στο να γκρεμίζεται η αυτοεκτίμηση τους και να αισθάνονται ότι οι άλλοι δεν τα αγαπούν και ότι δεν αξίζουν να τα αγαπούν.
Αν έρχονταν έστω ένας άνθρωπος και σου έλεγε «μου αρέσεις» και σου χάριζε ένα χάδι τότε πως θα ήταν η διάθεση σου; Πως θα αισθανόσουν αν 10 άτομα σου έλεγαν εκτιμώ αυτό που κάνεις και αυτό που είσαι;
Ο τεράστιος ψηφιακός κόσμος έχει απομυθοποιήσει τους αριθμούς. 50 likes δεν είναι τίποτα. 10 θετικά σχόλια περνάνε απαρατήρητα και έχουν αρχίσει να μην μας συγκινούν.
Ότι συμβαίνει στον ψηφιακό κόσμο έχει μεγάλη επιρροή στη διάθεση, στην επιτυχία, στην ευτυχία και γενικότερα στη ζωή μας. Μην αγνοείς τη ζωή σου στον ψηφιακό κόσμο.
Φρόντισε να δημιουργήσεις μια υγιής και ισορροπημένη σχέση με την τεχνολογία.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Τα social media μας έχουν μάθει ότι τα 50 likes είναι λίγα* *Πως θα ένιωθες αν άκουγες 50 "μου αρέσεις" στον φυσικό κόσμο; @rodoula_kaftaki safekidsproject.gr"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *