Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Από τη θεωρία στη δράση

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Από τη θεωρία στη δράση

Η φετινή αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα και η συνακόλουθη περιβαλλοντική επιβάρυνση που τη συνοδεύει αναδεικνύει πιο έντονα την ανάγκη για δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και προτάσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης. Προσπαθώντας να καλύψουν αυτό το κενό που υπάρχει τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην τουριστική βιομηχανία, τα Τμήματα Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος και Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσουν για το ακαδ. έτος 2022-2023 το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο:

«Νέες Τεχνολογίες για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (New Technologies in Environmental Education and Sustainable Development).

Το ΔΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (στα αγγλικά: New Technologies in Environmental Education and Sustainable Development) και υποστηρίζει τις εξ αποστάσεως διαλέξεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δράσεις που συμμετέχουν φοιτητές

Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις που συμμετείχαν οι φοιτητές του μεταπτυχιακού αυτό το καλοκαίρι ήταν στο πλαίσιο  δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου  για την Ημέρα Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, στις 12.05.22 διοργανώθηκε η δράση «Νοιάζομαι-Προστατεύω», στην οποία συμμετείχαν 400 μαθητές και 35 εμψυχωτές (φοιτητές και του τμήματος Περιβάλλοντος και του μεταπτυχιακού «Νέες Τεχνολογίες για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»). Η δράση πραγματοποιήθηκε στην παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta Καλαμάκι στη Ζάκυνθο, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων, το, ΚΕΠΕΑ Ζακύνθου, τη MIO-ECSDE / MEdIES, τον  Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.  ΜΔ Εθν. Πάρκων Ζακύνθου,  Αίνου και ΠΠΙΝ και τον Πλατύφορο.

Καθαρές ακτές, προστατευόμενες περιοχές, περιβαλλοντικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση ήταν οι προτεραιότητες του σχεδιασμού της δράσης ενεργοποιώντας την φοιτητική κοινότητα στο ρόλο του εμψυχωτή και μεταφέροντας γνώση και μεταγνωστικές εμπειρίες στους μαθητές.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές όμως συμμετείχαν ενεργά και στο webinar με θέμα: «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Ελλάδα» που διοργανώθηκε την  Κυριακή 15 Μαϊου 2022 και ώρα 18:00-20:00 webinar με θέμα: «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Ελλάδα». Συγκεκριμένα από το μεταπτυχιακό συμμετείχε η κα Αγγελική Δαλακιάρη (Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου – Τμήμα Περιβάλλοντος, Μέλος Παιδαγωγικής ΟμάδαςΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου), όπου μαζί με την κ. Πηνελόπη Αβούρη πραγματοποίησαν την ομιλία «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία: Από τη θεωρία στην πράξη».

Πρόσθετες Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι για το ΔΠΜΣ καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://envi.ionio.gr/n-tees/enroll/ μέχρι και την 31/8/2022. Περισσότερες πληροφορίες στο https://envi.ionio.gr/n-tees/gr/call/

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ (https://envi.ionio.gr/n-tees/gr/) ή στη Γραμματεία του Προγράμματος (Γραμματεία Μεταπτυχιακού «Νέες Τεχνολογίες για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», Τμήμα Περιβάλλοντος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, , τηλ. 2695021051, e-mail: ntees@ionio.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *