Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία”

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία”

Αγαπητοί και αγαπητές Διευθυντές και Διευθύντριες Γυμνασίων, 

H νέα σχολική χρονιά είναι ήδη εδώ! Καθώς κουρδίζουμε την ορχήστρα, “ζεσταίνουμε” τις φωνές μας και ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα, προσκαλούμε το σχολείο σας να δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η Οπερα Διαδραστικά στα Σχολεία”, που θα ανεβάσει τη διαδραστική παράσταση όπερας Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ του Κορνήλιου Σελαμσή σε 85 Γυμνάσια της επικράτειας μέσα στη φετινή σχολική χρονιά. Σε συνέχεια του ιδιαίτερα επιτυχημένου προγράμματος που υλοποιήθηκε από το 2012 έως το 2015 σε Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας, το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ φέρνει την τέχνη της όπερας κοντά στις σχολικές κοινότητες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω συμμετοχικών δράσεων και διαθεματικών παιδαγωγικών μεθόδων που έχουν στο επίκεντρο μια νέα παραγωγή όπερας ειδικά σχεδιασμένη για τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος.

 Η ΕΛΣ παρουσιάζει και προτείνει ως αφετηρία έμπνευσης και μελέτης για μαθητές και εκπαιδευτικούς το νέο έργο του Κορνήλιου Σελαμσή Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ, βασισμένο στην οπερέτα του Ζακ Όφενμπαχ Η Ωραία Ελένη. Το λιμπρέτο είναι της Αλεξάνδρας Κ* και βασίζεται στο πρωτότυπο κείμενο των Ανρί Μεγιάκ και Λυντοβίκ Αλεβύ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Καλαβριανός.

Η παράσταση τοποθετεί τον μύθο της Ωραίας Ελένης στη σημερινή εποχή και μέσα από αυτόν πραγματεύεται ζητήματα έμφυλων στερεοτύπων, ρόλων και ταυτοτήτων, τα οποία συνιστούν σημαντικό μέρος της σύγχρονης προβληματικής των εφήβων.

 Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου προκειμένου να ενταχθεί και το Γυμνάσιό σας στη λίστα με τα υποψήφια σχολεία για την παρακολούθηση και συμμετοχή στο πρόγραμμα:

 Για αναλυτικές πληροφορίες σε σχέση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, παρακαλούμε διαβάστε το επισυναπτόμενο έγγραφο.

 Σημειώνεται ότι για την έγκριση της συμμετοχής στο πρόγραμμα, το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ θα αιτηθεί σε δεύτερο χρόνο από κάθε υποψήφιο σχολείο αναλυτικότερα στοιχεία αναφορικά με τον χώρο διεξαγωγής της παράστασης, την υλικοτεχνική υποδομή και την προσβασιμότητα. Με την παρούσα φόρμα, το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ συλλέγει βασικές πληροφορίες από τις φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσει με το κάθε σχολείο μέχρι τις 30/11. Σημειώνεται επίσης ότι οι ημερομηνίες θα καθοριστούν σύμφωνα με το συνολικό πρόγραμμα περιοδείας ανά την επικράτεια και ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η παρακολούθηση της παράστασης είναι δωρεάν.

 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία» βρίσκεται υπό διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Eκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις / Learning and Participation 

Εθνική Λυρική Σκηνή | Greek National Opera

Τ. +30 213 088 5752 | 213 088 5753 | 213 088 5755
education@nationalopera.gr |  www.nationalopera.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *