Oscars 2023

Oscars 2023: Τo «Τα Πάντα Ολα» σαρώνει τα πάντα όλα και γράφει ιστορία

Κάνοντας ουσιαστικά το γύρο του θριάμβου μίας οσκαρικής κούρσας, η sci-fi κωμωδία των «Ντάνιελς» κέρδισε τα σημαντικότερα βραβεία της βραδιάς, μην αφήνοντας χώρο για καμία ανατροπή. Διαβάστε όλα τα βραβεία αναλυτικά…

Flix Team

 

Oscars 2023: Τo «Τα Πάντα Ολα» σαρώνει τα πάντα όλα και γράφει ιστορία

Το ξέραμε, το περιμέναμε, έγινε πραγματικότητα. Το «Τα Πάντα Ολα» (Everything Everywhere All at Once), σάρωσε τα Οσκαρ στην 95η τελετή απονομής του θεσμού, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ, Α’ Γυναικείου, Β’ Γυναικείου, Β’ Ανδρικού.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία να μιλάμε για την ανώτατη κινηματογραφική τιμή, πρώτα από όλα, σε ασιάτες ηθοποιούς και κινηματογραφιστές (η βιομηχανία τους αγνοούσε για 95 χρόνια), αλλά και για μία ακόμα τιμητική αναγνώριση: τη βράβευση της Τζέιμι Λι Κέρτις, η οποία υπήρξε για πρώτη φορά υποψήφια στην καριέρα της.

Γενικώς η βραδιά κύλησε χωρίς εκπλήξεις, καθώς τα προγνωστικά έδειχναν τους νικητές χωρίς πολλά περιθώρια ανατροπών. Η δεύτερη αγαπημένη ταινία της Ακαδημίας φέτος ήταν, αναμφισβήτητα, το «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» (All Quiet on the Western Front) το οποίο έφυγε με τα Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας, Φωτογραφίας, Μουσικής, Σκηνογραφίας, ενώ ταινίες όπως το «Tár» και «Τα Πνεύματα του Ινισέριν» (The Banshees of Inisherin), το «Elvis» ,το «The Fabelmans» έφυγαν αβράβευτα.


The Road to Oscars 2023: H 95η Απονομή των Οσκαρ θα γίνει φέτος στις 12 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας 13 Μαρτίου για την Ελλάδα) στο Dolby Theater του Λος Αντζελες, με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή κούρσα των Οσκαρ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.


Διαβάστε αναλυτικά τα βραβεία, έτσι όπως τα καταγράφαμε παρακολουθώντας live την 95 τελετή:

Oscars 2023

Β’ Γυναικείου ρόλου: Τζέιμι Λι Κέρτις για το «Τα Πάντα Ολα» (Everything Everywhere All at Once), Οχι, οι ψήφοι δεν μοιράστηκαν και η Λι Κέρτις είδε μία σουρεαλιστική επιλογή στην καριέρα της να τής φέρνει το χρυσό. «Τόσο η μητέρα μου, όσο κι ο πατέρας μου είχαν υπάρξει υποψήφιοι – σε διαφορετικές κατηγορίες. Εγώ κέρδισα ένα Οσκαρ».

Oscars 2023

Β’ Ανδρικού ρόλου: Κι Χουί Κουάν για το «Τα Πάντα Ολα» (Everything Everywhere All at Once) Το σερί του υπέροχου δευτεραγωνιστή δεν έσπασε και ο Κουάν έγραψε τη δική του ιστορία φωνάζοντας «Μαμά, κοίτα! Κέρδισα Οσκαρ! Τα όνειρα πρέπει να τα πιστεύεις. Εγώ παραλίγο να παραιτηθώ από τα όνειρά μου. Σε όλους εσάς που μάς βλέπετε: σας παρακαλώ να κρατήσετε τα όνειρά σας ζωντανά!»

Oscars 2023

Αnimation: Δικαιωματικά στο «Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο» «Αnimation is cinema. Animation is not a genre» είπε ο σκηνοθέτης, που δήλωσε αποφασισμένος να δουλέψει στο να «κρατήσει το animation στη συζήτηση».

Oscars 2023

Mικρού Μήκους: «An Irish Goodbye» των Ρος Γουάιτ και Τομ Μπέρκλεϊ. Οι Ιρλανδοί σηκώθηκαν επί σκηνής, και το γλέντησαν – τραγούδησαν το «Happy Birthday» στον πρωταγωνιστή τους, χαιρέτησαν τον ενθουσιασμένο Κόλιν Φάρελ που χειροκρότησε την νίκη της πατρίδας με ενθουσιασμό.

Oscars 2023

Ντοκιμαντέρ: «Navalny» του Ντάνιελ Ρόχερ, για τον φυλακισμένο Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Η γυναίκα του παραλαμβάνει το Οσκαρ μαζί με τον σκηνοθέτη επί σκηνής: «Ο άντρας μου φυλακίστηκε γιατί είπε την αλήθεια. Ονειρεύομαι την μέρα που θα αφεθεί ελεύθερος».

Oscars 2023

Φωτογραφίας: στο φαβορί – Τζέιμς Φρεντ για το «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» (All Quiet on the Western Front). «Δεν είναι τα γενέθλιά μου, αλλά νιώθω ότι είναι. Το αφιερώνω στον πατέρα μου που όταν του είπα μικρός ότι θέλω να φύγω από το σπίτι και να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο τσίρκο που λέγεται κινηματογράφος, με ενθάρρυνε…»

Oscars 2023

Μακιγιάζ και Κομμώσεις: Φυσικά στην ομάδα του «The Whale» για την μεταμόρφωση του Μπρένταν Φρέιζερ σε έναν άντρα 300 κιλών. «Στον Ντάρεν Αρονόφσκι που μας πίεσε να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Στον υπέροχο πρωταγωνιστή μας που μάς υπέμεινε – σ’ ευχαριστούμε Μπρένταν Φρέιζερ…»


Τι συμβαίνει στα διαφημιστικά διαλείμματα: Ο Σπίλμπεργκ συγχαίρει τον Ντελ Τόρο

Oscars 2023

 


Oscars 2023

Eνδυματολογίας: στην Ρουθ Κάρτερ για το «Black Panther: Wakanda Forever» To είχε ξανακερδίσει με την πρώτη ταινία, επαναλαμβάνει την νίκη της και δικαιωματικά. Αυτό σημαίνει ότι η Κάρτερ είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που κερδίζει δύο Οσκαρ στην κατηγορία της ενδυματολογίας. «Σ’ ευχαριστώ Ακαδημία που αναγνωρίζεις πόσο superhero είναι μία μαύρη γυναίκα. Υπομένει, ξεπερνά, αγαπά.»


Το οσκαρικό τραγούδι που μοιάζει να είναι το αγαπημένο και το φαβορί στην live performance του: «Naatu Naatu» από την ταινία «RRR».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *