Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε  ημερίδα παρουσίασης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων  από τη ΔΔΕ Φθιώτιδας, δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Παπαγιαννοπούλου Τζένης και Επαγγελματικού προσανατολισμού κ. Γαλάτη Αργυρώς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Γυμνασίου Λαμίας.

Σκοπός η διάχυση των αποτελεσμάτων και ο εμπλουτισμός  εκπαιδευτικών μεθόδων με την ανταλλαγή ιδεών στη σχολική κοινότητα.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος σχολεία του Δήμου Λαμιέων, ενώ την Τετάρτη  17 Μαΐου ακολούθησε διαδικτυακή παρουσίαση των σχολείων των υπόλοιπων Δήμων.

Στην δια ζώσης ημερίδα παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς κ. Μπενιάτα Ελένη και ο Διευθυντής  Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Σπαλιώρας Κωνσταντίνος.

Kατά τη φετινή σχολική χρονιά 2022-23 στα σχολεία της ΔΔΕ Φθιώτιδας, υλοποιήθηκαν  54 Πολιτιστικά προγράμματα, 50 Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης, 27 Αγωγής Υγείας και Αγωγής Σταδιοδρομίας,  με τη συμμετοχή 250 εκπαιδευτικών και πάνω από 2.500 μαθητών και μαθητριών..

Οι ομάδες των μαθητών/τριών εργάστηκαν  πάνω σε δύο βασικές αρχές.

Α. Στην αρχή  της εκπαίδευσης για την αειφορία , ένα σύστημα που σέβεται τη ζωή σε όλες τις μορφές της και χτίζει ένα καλύτερο κόσμο για όλα τα όντα της φύσης, με δημοκρατία, με ηθική, με ισότητα, σεβασμό και ευθύνη σε όλες τις μελλοντικές γενιές.

Β. Στην αρχή της εκπαίδευσης του ενεργού πολίτη.

Τα περιβαλλοντικά προγράμματα εμπεριείχαν αναγνώριση του προβλήματος, έρευνα, αλλά και προτάσεις συγκεκριμένες για Ιαματικό και εναλλακτικό τουρισμό, (θρησκευτικό τουρισμό, ιστορικό τρίγωνο, φυσικές  διαδρομές) και προτάσεις για το πώς η Λαμία θα γίνει μια  βιώσιμη πόλη για τους πολίτες της,  με προσωπική ευθύνη και δράσεις για το κοινό καλό.

Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν με ευφάνταστο τρόπο τη δουλειά τους ( ταινία μικρού μήκους, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, κ.α)

Παρουσιάστηκαν Πολιτιστικά προγράμματα που ανέδειξαν διαχρονικά την πολιτιστική μας κληρονομιά. Παρακολουθήσαμε «Θέατρο της Επινόησης»,  πως συνδυάζονται η   τέχνη με τα μαθηματικά, πως σχετίζεται η ελληνική τέχνη με την αναγέννηση, την ψηφιακή έκθεση της  ομάδας φωτογραφίας, βαδίσαμε σε δρόμους  βυζαντινών μοναστηριών και με απόσπασμα από το θεατρικό «Το Καπλάνι της βιτρίνας» ολοκληρώθηκε η εξαιρετική εκδήλωση.

Στη διαδικτυακή ημερίδα παρουσιάστηκαν  εξαιρετικές δουλειές που ανέδειξαν τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών/τριών, σε θέματα που αφορούν την κλιματική, υγειονομική, διατροφική και ενεργειακή κρίση, καθώς και την πρόληψη κινδύνου σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Προγράμματα που ενισχύουν την κουλτούρα του κινηματογράφου και της φιλαναγνωσίας, την πρόληψη της βίας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την τοπική ιστορία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Λαμίας κ Τσιάκα Δήμητρα για τη άριστη φιλοξενία και   τους εκπαιδευτικούς και τις ομάδες μαθητών/τριών που συμμετείχαν στη διαδικτυακή και στη δια ζώσης συνάντηση.

Συμμετείχαν: 1ο, 4ο, 5ο,  8ο  και 9ο Γυμνάσιο Λαμίας, 1ο ΓΕΛ , Ε.Ε.Ε.ΕΚ Φθιώτιδας,  ΕΠΑΛ Μακρακώμης, Γυμνάσιο Πελασγίας, Ομβριακής, Αγ. Κωνσταντίνου, Μώλου, Λιβανατών, και Αμφίκλειας, και ΓΕΛ  Αμφίκλειας και Αταλάντης.

Ο Διευθυντής  Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

Δρ. Σπαλιώρας Χ. Κωνσταντίνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *