Η απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ στη Βουλή για μη αναγνώριση ισοδυναμίας πτυχίου

Η απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ στη Βουλή για μη αναγνώριση ισοδυναμίας πτυχίου

Αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει συγκρίσιμο πτυχίο της ημεδαπής για να εξεταστούν ουσιώδεις διαφορές και να χρεωθούν αντισταθμιστικά μέτρα, δύναται να εκδοθεί βεβαίωση ότι ο υπό εκτίμηση τίτλος είναι πτυχίο πρώτου κύκλου

“Η έννοια του «συγκρίσιμου πτυχίου» υποδηλώνει την ύπαρξη Προγράμματος Σπουδών που έχει οδηγήσει στην απονομή αντίστοιχων τίτλων σπουδών στην ημεδαπή”.

Αυτό τονίζει ο ΔΟΑΤΑΠ, σε γραπτή απάντηση στη Βουλή μετά από επιστολή κάτοχος του τίτλου Bachelor of Science in Oil and Gas Engineering, που απονεμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 2023  ο οποίος ζητά την αναγνώριση του πτυχίου του ως Μηχανικού Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Ο ΔΟΑΤΑΠ επικαλούμενο το     άρθρο 310, παρ. 4 του Ν. 4957/2022: αναφέρει«Για τα προγράμματα σπουδών πρώτου κύκλου, αν δεν υπάρχει προηγούμενο αναγνώρισης ή μη αναγνώρισης όμοιων τίτλων για την κρίση της ύπαρξης ουσιωδών διαφορών, ο Πρόεδρος δύναται να αναθέτει τον φάκελο του κάθε αιτούντος, σε έναν (1) αξιολογητή του ίδιου ή συναφούς κλάδου από τον κατάλογο του Εθνικού Μητρώου Αξιολογητών, ο οποίος οφείλει, εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών, να υποβάλει στον Πρόεδρο γραπτή εισήγηση για την ακαδημαϊκή αναγνώριση του τίτλου ή την υποβολή του αιτούντα σε συγκεκριμένα αντισταθμιστικά μέτρα. …. Αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει συγκρίσιμο πτυχίο της ημεδαπής για να εξεταστούν ουσιώδεις διαφορές και να χρεωθούν αντισταθμιστικά μέτρα, δύναται να εκδοθεί βεβαίωση ότι ο υπό εκτίμηση τίτλος είναι πτυχίο πρώτου κύκλου, με την προϋπόθεση ότι τόσο το ίδρυμα όσο και ο τύπος του τίτλου περιλαμβάνονται στα Μητρώα του παρόντος».

12331601-Eπιστολή ενδιαφερόμενου

Ο επιστολογράφος ισχυρίζεται ότι αντίστοιχο τμήμα πρόκειται να ιδρυθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την Αντιπρόεδρο της Διοικούσας.

12346796-Aπάντηση ΔΙΠΑΕ

 

 

Στην περίπτωση των σπουδών του ενδιαφερόμενου , σημειώνει ο ΔΟΑΤΑΠ, δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών που να προσφέρεται από τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η ακαδημαϊκή ισοδυναμία του συγκεκριμένου τίτλου ως Μηχανικού Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *