Κατακόρυφη αύξηση αιτήσεων εγγραφών από αλλοδαπούς φοιτητές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Κατακόρυφη αύξηση αιτήσεων εγγραφών από αλλοδαπούς φοιτητές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Πρύτανης ΔΙΠΑΕ: “Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος μετεξελίσσεται ως ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο

Κατακόρυφα αυξήθηκαν οι αιτήσεις εγγραφών σ από αλλοδαπούς φοιτητές, οι οποίοι προέρχονται από τουλάχιστον 55 διαφορετικές χώρες, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΙΠΑΕ, οι αιτήσεις εισδοχής αποκλειστικά των αλλοδαπών φοιτητών ξεπερνούν τις 520, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι προέρχονται από χώρες όλου του κόσμου (περιλαμβάνεται ο Καναδάς, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Ιαπωνία, η Αμερική, η Ινδία, η Ιταλία, η Νότιος Αφρική η Κύπρος, κ.ά.).

“Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος μετεξελίσσεται ως ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο, με τη στρατηγική διεθνοποίησης που εφαρμόζει, την ενσωμάτωση καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων στην εκπαιδευτική διαδικασία και αξιοποιώντας την εμπειρία της λειτουργίας των αγγλόφωνων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του” τονίζει στο esos ο Πρύτανης Σταμάτης Αγγελόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου, στον κόμβο της Θέρμης Θεσσαλονίκης λειτουργεί το Πανεπιστημιακό Κέντρο Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών (UCIPS) που προσφέρει αποκλειστικά ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος έχει επιτύχει την ένταξη του και υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Υποστήριξη Δράσεων Διεθνοποίησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Στην εν λόγω δράση συμπεριλήφθηκαν 26 Προγράμματα Σπουδών από Τμήματα της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Από αυτά, τα 23 αφορούν Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, ενώ τα υπόλοιπα 3 Διδακτορικές Σπουδές.

Ο προϋπολογισμός του έργου της Διεθνοποίησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος είναι συνολικού ύψους 1.400.000€ και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πρόταση που χρηματοδοτείται από τα Πανεπιστήμια.

Με τη χρηματοδότηση αυτή δημιουργήθηκε ένα πλάνο εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το έργο περιλαμβάνει και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, όπως μνημόνια συνεργασίας με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς, με σκοπό τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την παγκόσμια αγορά εργασίας. Ο βαθμός υλοποίησης του προγράμματος Διεθνοποίησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός, καθώς περίπου το 70% των δράσεων που αναφέρθηκαν έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *