Growth Awards Νικητές 2022

Growth Awards

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ

Τα Growth Awards είναι τα πρώτα βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα με σκοπό να επιβραβεύσουν επιτυχημένες επιχειρήσεις οι οποίες ξεχωρίζουν και διαφοροποιούνται. Με κριτήρια που συνδυάζουν τη λογική των αριθμών με το ανθρώπινο αποτύπωμα, τα Growth Awards βραβεύουν οργανισμούς με υψηλές επιδόσεις που έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τη δημιουργία μίας σύγχρονης, δυναμικής και ανταγωνιστικής Ελλάδας.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 2022

Για έκτη φορά ο θεσμός των Growth Awards, μία πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, ανέδειξε και βράβευσε τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για την σταθερά ανοδική τους πορεία.

Στην Τελετή Βράβευσης του 6ου Διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2022 και μεταδόθηκε διαδικτυακά από το Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, τιμήθηκαν 6 δυναμικές εταιρείες που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη του ελληνικού επιχειρείν.

prokrithentes-pic-2021
6
νικητές
δίνουν το παράδειγμα της Ελλάδας που προσπαθεί και τα καταφέρνει
RAFARM ΑΕΒΕ
Δυναμική Ανάπτυξη

H εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή στείρων οφθαλμικών και ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Έχει αναπτύξει περισσότερα από 100 φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ έχει περισσότερες από 1100 εγκεκριμένες άδειες παγκοσμίως. Η RAFARM είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα με πιστοποίηση US FDA για την ανάπτυξη και παραγωγή στείρων και σύνθετων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, ανεξάρτητο αποθηκευτικό χώρο συνολικής έκτασης 15.000 τ.μ., παράγει 670 προϊόντα, 600 καταρτισμένους επιστήμονες και έμπειρους επαγγελματίες. Υπερδιπλασίασε τις θέσεις εργασίας την τελευταία δεκαετία και συνεχίζει να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Το νέο Ερευνητικό Κέντρο απασχολεί >100 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης και εμπειρίας, είναι συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ. και διαθέτει εργαστήρια υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών για την ανάπτυξη πολύπλοκων φαρμακοτεχνικών σκευασμάτων. Eίναι η κινητήριος δύναμη της RAFARM, και αναμένεται να ενισχύσει περεταίρω τη δυναμική πορεία της εταιρείας με την ανάπτυξη νέων πολύπλοκων φαρμακευτικών προϊόντων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

PHARMATHEN
Έρευνα & Καινοτομία

H Pharmathen, εδώ και 52 χρόνια, πρωτοπορεί στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ειδίκευση στα σύνθετα ενέσιμα προϊόντα παρατεταμένης αποδέσμευσης (LAI). Όραμα της εταιρίας και των 1.200 ανθρώπων της είναι να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας και να επιστρέφουν μέρος της επιτυχίας τους στην κοινωνία. Η Pharmathen παραμένει ο μεγαλύτερος φορέας ιδιωτικών επενδύσεων σε ‘Ερευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Κάθε επένδυση της εταιρίας έχει ορίζοντα δεκαετίας, με στόχο να βελτιώνει κάθε πλευρά της δραστηριότητάς της και να συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα. Επιπλέον, θέλει να διευρύνει διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της με νέες υπηρεσίες και προϊόντα, με 30 νέα να βρίσκονται ήδη στο pipeline της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια.

Το εξωστρεφές αναπτυξιακό της πλάνο για την επόμενη πενταετία αγγίζει τα €300 εκατομμύρια, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία ενός νέου hub καινοτομίας στην Αττική που θα ολοκληρωθεί το 2025 και θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στις δύο σύγχρονες παραγωγικές μονάδες που διαθέτει ήδη στην Παλλήνη Αττικής και τις Σάπες Ροδόπης.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ
Εξωστρέφεια

Η Κρόνος Α.Ε. είναι μια εταιρία 100% εξαγωγικού προσανατολισμού. Θεωρείται ηγέτης στην ελληνική βιομηχανία κονσερβοποιίας φρούτων και ο μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρώπη ενώ βρίσκεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιριών στον κόσμο σε κονσέρβα ροδάκινου. Η βιομηχανία εδρεύει στο Μαυροβούνι Σκύδρας Ν. Πέλλας και ασχολείται με την μεταποίηση φρούτων σε 1) Κομπόστες Ροδάκινα : μισά, φέτες, κύβοι – Αχλάδια μισά, κύβοι – Βερίκοκα μισά – Φρούιτ κοκτέιλ 2) Συμπυκνωμένου πουρέ ροδάκινου – αχλαδιού – βερικόκου – μήλου 3) Ασηπτική: Ροδάκινα κύβοι – Βερίκοκα.

Τα προϊόντα της διατίθενται λιανική αγορά (Super market – Hyper markets) και χονδρεμπόριο για ξενοδοχεία, νοσοκομεία Κ.Ο.Κ. Οι εξαγωγές γίνονται στην παγκόσμια αγορά σε άνω των 81 χωρών, σε όλες τις ηπείρους, από το 1971. Πελάτες της αποτελούν από τα μεγαλύτερα γνωστά Super markets στην παγκόσμια αγορά έως και τον μικρό έμπορο. Ο μέσος κύκλου εργασιών και αναλόγως των παραγωγικών ετών, αγγίζει περίπου τα € 52.000.000.

Έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στην παγκόσμια αγορά, αποτέλεσμα των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων της, της συνέπειας που διακατέχει τους συντελεστές και προσωπικό της βιομηχανίας και βέβαια των ποιοτικών χαρακτηριστικών των φρούτων της ελληνικής γης, όπως θεσπέσιο άρωμα και γεύση.

Η εταιρία όπως και ο κλάδος συνέβαλλε και συμβάλλει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία, αποδεικνύοντας ότι είναι από τους ελάχιστους μοναδικούς κλάδους με σταθερή πορεία. Η βιομηχανία ομοίως συμβάλλει τα μέγιστα στην σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος με την ορθή διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού. Ομοίως έχει επενδύσει και δημιουργήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειες όπως φωτοβολταϊκά δυναμικότητας 20 MW. Έχει δημιουργήσει μονάδα βιομάζας όπου παράγει ενέργεια από τα κουκούτσια των φρούτων και παράλληλα επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

TELEPERFORMANCE GREECE
Ψηφιακή Εξέλιξη

Η Teleperformance Greece είναι μέλος του γαλλικού πολυεθνικού ομίλου της Teleperformance.

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1989 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών της χώρας. Διαθέτει 9 multilingual hubs σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Χανιά, εργαζομένους από 109 εθνικότητες, οι οποίοι εξυπηρετούν πελάτες από 140 αγορές σε 40 γλώσσες.

QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ
Environmental, Social & Governance (ESG)
Ο Όμιλος Quest είναι ένας από τους μεγαλύτερους, δυναμικά αναπτυσσόμενος σε στέρεη οικονομική βάση, Ελληνικός Όμιλος Εταιρειών, με κύριες δραστηριότητες στην Πληροφορική, τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και την Πράσινη Ενέργεια και παρουσία στην Ελλάδα, την Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.
TileDB
Start-up/ Scale-up

Η TileDB μεταμορφώνει τις ζωές τον επαγγελματιών αναλυτών και επιστημόνων με μία παγκόσμια μηχανή δεδομένων, προσφέροντας τη δυνατότητα να ανακτήσουν, επεξεργαστούν και μοιραστούν πολύπλοκα σύνολα δεδομένων, με οποιοδήποτε εργαλείο και σε παγκόσμια κλίμακα. Η TileDB ξεπερνά τους περιορισμούς εργαλείων που πραγματεύονται μόνο απλούς πίνακες, αρχεία και λειτουργίες SQL, μοντελοποιώντας όλα τα δεδομένα ως πολυδιάστατους μαθηματικούς πίνακες και προσφέροντας διαλειτουργικότητα με το ευρύτερο οικοσύστημα της επιστήμης των δεδομένων. Η TileDB προσφέρει μηχανισμούς ασφαλείας δεδομένων και επεξεργασίας σε τεράστια κλίμακα, χωρίς να χρειάζεται πολύπλοκη υποδομή από τους οργανισμούς και μειώνοντας δραστικά το συνολικό κόστος λειτουργίας.

Η εταιρία TileDB δημιουργήθηκε στο ΜΙΤ και τα Intel Labs τον Μάιο του 2017, και έχει αντλήσει μεγάλα κεφάλαια από Two Bear Capital, Nexus Venture Partners, Uncorrelated Ventures, Intel Capital και Big Pi..

 

 

 

Grant Thornton Ανώνυμη Εταιρία 
Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων Επιχειρήσεων
Λ. Κατεχάκη 58 Αρ.Γ.Ε.ΜΗ. 121548701000

 

Τράπεζα Eurobank Α.Ε. Όθωνος 8
Αρ.Γ.Ε.ΜΗ. 154558160000

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *