Τι αλλάζει στις εγγραφές σπουδαστών στα ειδικά τμήματα Εκπαίδευσης Πλοιάρχων, Μηχανικών, Κυβερνητών και Ηλεκτρολόγων Ε.Ν

Τι αλλάζει στις εγγραφές σπουδαστών στα ειδικά τμήματα Εκπαίδευσης Πλοιάρχων, Μηχανικών, Κυβερνητών και Ηλεκτρολόγων Ε.Ν

Την τροποποίηση του Κανονισμού  Σπουδών των Ειδικών Τμημάτων Εκπαίδευσης Πλοιάρχων, Μηχανικών, Κυβερνητών και Ηλεκτρολόγων Ε.Ν., ως προς τις εγγραφές των σπουδαστών,  υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρ. Στυλιανίδης.

Ειδικότερα τροποποιείται η περ. β.) της παρ. 2 του άρθρου 9 της υπ’ αρ. 2231.2- 13/ 75116/2020/9.11.2020 (Β’ 5042) απόφασης  και το άρθρο 9 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Οι εγγραφές των σπουδαστών/στριών γίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας και λήγουν πέντε (5) ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων του κύκλου/εξαμήνου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

2. Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

α. Αίτηση του/της υποψηφίου/ας.

β. Πιστοποιητικό του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Δ. ΕΚ.Ν. Δ’, από το οποίο να προκύπτει ότι έχει την υγειονομική καταλληλότητα, καθώς και την απαιτούμενη θαλάσσια υπηρεσία για την απόκτηση του αντίστοιχου διπλώματος σύμφωνα με το π.δ. 141/2014 (Α’ 232), ως εξής:

βα) Για τις περιπτώσεις που προβλέπεται θαλάσσια υπηρεσία κατευθυνόμενης εκπαίδευσης, η θαλάσσια υπηρεσία, η οποία απαιτείται για την εγγραφή, είναι η προβλεπόμενη που αποδεικνύεται με σχετική εγγραφή σε εγχειρίδιο κατευθυνόμενης εκπαίδευσης.

ββ) Για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται κατευθυνόμενη εκπαίδευση, η θαλάσσια υπηρεσία, η οποία απαιτείται για την εγγραφή, είναι 12 μηνών στην ειδικότητα.

γ. Δύο (2) φωτογραφίες.

3. Υποψήφιος/α δύναται να εγγράφεται σε επόμενο κύκλο/εξάμηνο που τυχόν υποχρεούται να παρακολουθήσει ανεξάρτητα από την τελική επίδοσή του/της σε προηγούμενο κύκλο/εξάμηνο, εκτός της περίπτωσης απόρριψής του/της λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου ορίου απουσιών.».

Τι ίσχυε

β. Πιστοποιητικό του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΕΚΝ Δ’, ότι έχει τα απαιτούμενα προσόντα για την απόκτηση του αντίστοιχου διπλώματος και στο οποίο να φαίνεται επίσης, η θαλάσσια υπηρεσία του/της σύμφωνα με το π.δ. 141/2014 (Α’ 232), όπως ισχύει. Ειδικά για τους υποψηφίους Ηλεκτρολόγους Ε.Ν. αποφοίτους ΕΠΑΛ-ΙΕΚ, η θαλάσσια υπηρεσία που απαιτείται για την εγγραφή είναι 12 μηνών στην ειδικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *