05-10-23 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

05-10-23 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 

5 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, μια ημέρα, που κάθε χρόνο αφήνει, με την επίκαιρη θεματική της αφιερωμένη στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, ισχυρό αποτύπωμα στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιβάλλον και ορίζει, με την ιδιαίτερη δυναμική της, τον προσανατολισμό εκπαιδευτικών πολιτικών, μεταρρυθμίσεων και προοπτικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών προτάσσει την ιδιαίτερη βαρύτητα του ρόλου του εκπαιδευτικού και προτεραιοποιεί τις ανάγκες, τα αιτήματα και τα επόμενα βήματα της διαδρομής, ώστε να αναδειχθούν και να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις της παγκόσμιας πολυπληθούς εκπαιδευτικής κοινότητας χωρίς εκπτώσεις, μεσοβέζικες λύσεις, επιπόλαιες και πρόσκαιρες στρατηγικές. Για καλύτερη,  ποιοτικότερη και προσβάσιμη εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, για ένα καλύτερο, πιο αισιόδοξο και πιο πολλά υποσχόμενο μέλλον για τα παιδιά μας.

Είναι ανταμοιβή, ηθική και ουσιαστική, η συμμετοχή μου για δεύτερη θητεία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με την ιδιότητα της Υφυπουργού και με νέες αρμοδιότητες αυτές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης. Και είμαι σίγουρη ότι και σε αυτήν την πορεία θα έχω τη δυνατότητα να συνεργαστώ, στενά και εποικοδομητικά, με τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

Άλλωστε, αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, το γνωρίζετε καλά ότι το γραφείο μου είναι πάντοτε ανοιχτό και γω ανταποκρίνομαι και επιδιώκω συναντήσεις και διάλογο. Εκτιμώ την επικοινωνία μας και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αμεσότητα με την οποία μοιράζεστε σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις.

Αυτήν την ημέρα, λοιπόν, που οι εκπαιδευτικοί είναι τα τιμώμενα πρόσωπα, όλοι εμείς δράττουμε την ευκαιρία και φροντίζουμε να κοιτάμε ακόμα πιο βαθιά, να ακούμε πραγματικά, να αναδεικνύουμε την προσφορά τους, να αναγνωρίζουμε το έργο τους, να επιβραβεύουμε την αφοσίωσή τους, να στηρίζουμε την εξέλιξή τους και να εμπιστευόμαστε την κρίση και την εμπειρία τους, όπως τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *