Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης του Καθηγητή Δημητρίου Χριστοδούλου

Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης του Καθηγητή Δημητρίου Χριστοδούλου

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγορεύει τον Δημήτριο Χριστοδούλου, Ομότιμο Καθηγητή του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ΕΤΗ), σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα πραγματοποιηθεί από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης  Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη,  την Τρίτη 10 Οκτωβρίου  2023 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο «Νίκος Πετρίδης» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών , στο  Ηράκλειο.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Τιμώμενου:

Ο Δηµήτριος Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήµιο Πρίνστον και έλαβε το διδακτορικό του το 1971. Στην συνέχεια στράφηκε στα µαθηµατικά και έγινε Καθηγητής Μαθηµατικών, πρώτα (1985-1987) στο Πανεπιστήµιο των Συρακουσών της πολιτείας της Νέας Υόρκης, κατόπιν (1988-1992) στο Ινστιτούτο Κουράντ του Πανεπιστηµίου της Νέας Υόρκης, και την περίοδο 1992-2001 στο Πανεπιστήµιο Πρίνστον, θέση την οποία κατείχε µέχρι την µετάβασή του στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης το 2001. Εκεί διετέλεσε Καθηγητής Μαθηµατικών και Φυσικής µέχρι το 2017, και έκτοτε είναι Οµότιµος Καθηγητής. Έχει τιµηθεί µε το βραβείο ΜακΆρθουρ στα µαθηµατικά και την φυσική (1993), το βραβείο Bocher της Αµερικανικής Μαθηµατικής Εταιρείας (1999), το βραβείο Shaw στην Μαθηµατική Επιστήµη (2011), και το βραβείο Ανρί Πουανκαρέ της Διεθνούς Ένωσης Μαθηµατικής Φυσικής (2021). Είναι µέλος της Αµερικανικής Ακαδηµίας Τεχνών και Επιστημών, της Εθνικής Ακαδηµίας Επιστημών των ΗΠΑ, και της Academia Europaea.

Πρόσκληση – Πρόγραμμα Τελετής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *