Μία πολύχρωμη τοιχογραφία απέκτησε το ΓΝ Λαμίας.

Χρώμα στο ΓΝ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 09:31Χρώμα στο ΓΝ Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Μία πολύχρωμη τοιχογραφία απέκτησε το ΓΝ Λαμίας.

O Same84 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Χρώμα στα Νοσοκομεία”της UrbanAct, το οποίο είναι αφιερωμένο στο προσωπικό και στους εργαζόμενους των νοσοκομείων, ανά την Ελλάδα.

H παρούσα τοιχογραφία από τον Same84 είναι η πρώτη που υλοποιείται στην πόλη της Λαμίας και αποτελεί πλέον τοπόσημο και για τους πολίτες και επισκέπτες. Δημιουργήθηκε συμβολικά στην είσοδο του Νοσοκομείου στα Επείγοντα Περιστατικά.

Όπως αναφέρει ο Same84 “..το έργο μου με τίτλο ‘Health First’, είναι αφιερωμένο στην Υγεία. Κεντρικό θέμα είναι η θεά της Υγείας η οποία είναι η προσωποποίηση της υγείας του σώματος και της ψυχής. Το έργο το ‘διατρέχουν’ τρία έντονα χρώματα: το κυανό, το ματζέντα και το κίτρινο, χρώματα με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Τα χρώματα αυτά τα χρησιμοποίησα επίσης για να δείξω ότι η Υγεία είναι ο,τι σημαντικότερο υπάρχει για να πορευτούμε και οτι αν την έχουμε τότε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Το έργο μου ολοκληρώνεται και με κάποια άνθη, σαν ένα απτό παράδειγμα ότι αν δεν έχουν τα απαραίτητα όπως νερό και φως μαραίνονται, ενώ ανθίζουν όταν ζουν σε ιδανικό περιβάλλον”.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την φιλοξενία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Μέγας χορηγός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ. Xορηγοί οι εταιρείες Αθανασίου, Αθηνά Hotel, Kopanis S.A., Rizakos, Trastor και Flame.

Η συνέχεια του συγκεκριμένου προγράμματος θα ανακοινωθεί σύντομα.
UrbanAct

Ποιός είναι ο καλλιτέχνης;

SAME84

Mural Street Artist

The MVP

Same84 was born in 1984 in Athens. At the tender age of 12 he started experimenting with graffiti art in the streets of Athens, a passion that throughout the years developed into full time activity. Same84 is quite prolific in his art and accomplished in different forms including painting, street art, illustration and graphic design. He is at his best however when working in large scale; His murals and public art projects, both local and international, bear testimony to that. The interplay between colour and shape is what mostly characterises Same84’s recognizable style. The artist employs a bold and ultra colorful pallette and is masterful at creating painterly renditions of graphic elements, resulting in an hybrid form between figurative and abstract graffiti.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *