Πιερρακάκης σε γονείς: Ο στόχος δεν πρέπει να είναι το παιδί σας να γίνει γιατρός

Πιερρακάκης σε γονείς: Ο στόχος δεν πρέπει να είναι το παιδί σας να γίνει γιατρός

«Να βρει το κάθε παιδί τον δρόμο που το ολοκληρώνει»

 Συμβουλές στους γονείς έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης για τους στόχους των παιδιών.

«Η δουλειά του γονιού είναι κυρίως να ανησυχεί για τα παιδιά του. Αλλά εγώ θα προσέθετα  σε αυτό ότι αν θέλει καθένας να προσπαθήσει να κατακτήσει κάτι γενικά για τα παιδιά του είναι να είναι ευτυχισμένα. Δεν είναι να πετύχουν κάτι συγκεκριμένο, ένα συγκεκριμένο στόχο, ένα συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, μια συγκεκριμένη ιδιότητα. Αυτό που λέγαμε παλαιότερα, κάποιος να θέλει το παιδί του να γίνει γιατρός. Δεν είναι αυτή η εποχή. Εγώ θα έλεγα δεν ήταν και ποτέ» δήλωσε ο υπουργός στο One Channel.

«Η  ουσία είναι να βγάζει η οικογένεια ευτυχισμένα, χαρούμενα παιδιά. Το καθένα να βρει το δρόμο του με τρόπο που το ολοκληρώνει το ίδιο, να μπορούν να πειραματιστούν να δουν πράγματα , να εξοικειωθούν με διαφορετικά πράγματα που τους ενδιαφέρουν, να ταξιδέψουν να διαβάσουν. Οι τέχνες σίγουρα που σε μεγάλο βαθμό πρέπει ακόμη περισσότερο να τις ενισχύσουμε και στην πορεία να βρει ο καθένας το δρόμο του. Αυτό θα έθετα  ως στόχο  όχι μόνο για την οικογένειά μου, για τα δικά μου παιδιά, αλλά για κάθε παιδί σε αυτή τη χώρα» επισήμανε.

Αναφερόμενος στον ρόλο των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας τόνισε: «Οι δάσκαλοί μας οι  καθηγητές μας, μας καθορίζουν για όλη μας τη ζωή. Υπάρχει ένα πολύ ωραίο ρητό γινόμαστε αυτό που οι γονείς μας διδάσκουν όταν  δεν προσπαθούν να μας διδάξουν. Ο παππούς μου ήταν δάσκαλος, Ήταν Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου του χωριού που κατάγομαι στη Λακωνία, και θυμάμαι πάντα τι σήμαινε αυτό για το χωριό, τι σημαίνει τώρα».

Για τα εκπαιδευτικά συστήματα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι καθοριστικοί και θυμήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια δασκάλους  με την κύρια έννοια της λέξης, με «Δ» κεφαλαίο, όπως είπε.

«Θα αναφέρω έναν που ήταν δάσκαλος των αγγλικών μου, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αγαπήσω τη λογοτεχνία» συμπλήρωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *