Ένστολα – Πρόγραμμα ΠΚΕ και λοιπές πληροφορίες

1) Πρόγραμμα ΠΚΕ και Δεκτοί Υποψήφιοι ΣΜΥ

πκε ΣΜΥ 2024
 

Κοινοποίηση Προγράμματος Προκαταρκτικών Εξετάσεων και Δεκτών Υποψηφίων

Εκδόθηκε, από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), το πρόγραμμα των Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) και η κατάσταση των δεκτών υποψηφίων που επέλεξαν ως εξεταστικό κέντρο τη ΣΜΥ.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των Προκαταρκτικών Εξετάσεων

  • σε ποια ομάδα ανήκετε

  • πότε παρουσιάζεστε

  • που παρουσιάζεστε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των υποψηφίων που κατέθεσαν δικαιολογητικά στη ΣΜΥ στην οποία εμφανίζεται η ομάδα στην οποία έχετε ενταχθεί για τις προκαταρκτικές εξετάσεις και η ημερομηνία πρώτης παρουσίασης.

 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ:

1. Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού covid-19 και λοιπών αναπνευστικών λοιμώξεων είναι υποχρεωτική η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού (rapid test) στο οποίο θα έχουν υποβληθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της έναρξης των εξετάσεων, την οποία, οι υποψήφιοι θα έχουν καθημερινά μαζί τους.

2. Ισχυρή σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας από όλους τους υποψηφίους, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εξεταστικών κέντρων.

Δεν συνιστάται η χρήση μάσκας από τους υποψηφίους κατά τη διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών.

3. Κατά την παρουσίαση τους στο εξεταστικό κέντρο θα πρέπει να έχουν γραφική ύλη: 2 λευκές σελίδες Α4, μπλε στυλό, μολύβι, γόμα και ξύστρα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η στάθμευση μπροστά στη ΣΜΥ.

2) Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ 2024

 
Πρόγραμμα ΠΚΕ 2024
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΚΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΣΣΑΣ

1. Στον συνημμένο πίνακα (pdf) αναγράφονται οι κωδικοί των υποψηφίων του ΥΠΑΙΘΑ (5Η στήλη) των οποίων τα δικαιολογητικά έγιναν δεκτά στο εξεταστικό κέντρο της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

2. Στην προτελευταία στήλη της κατάστασης αναγράφεται η ομάδα με την οποία προσκαλούνται οι υποψήφιοι και στην τελευταία η ημερομηνία παρουσιάσεως τους. Στο συνημμένο πρόγραμμα (excel) αναγράφεται αναλυτικά το πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων της κάθε ομάδας.

3. Το κεφαλαίο γράμμα της αλφαβήτου που βρίσκεται στη στήλη μετά τον αριθμό πρωτοκόλλου χαρακτηρίζει την Ειδική Κατηγορία στην οποία ανήκει ο υποψήφιος. Οι Ειδικές Κατηγορίες και τα γράμματα που αντιστοιχούν σε αυτές αναλύονται παρακάτω:

Α – Τέκνα πολύτεκνων οικογενειών

Β – Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά

Γ – Τέκνα ή αδελφοί αναπήρων ειρηνικής περιόδου ή πολεμικών επιχειρήσεων

Δ – Τέκνα ή αδελφοί θανόντων στρατιωτικών ΕΔ σε διατεταγμένη Υπηρεσία

Ε –Τέκνα Μονίμων στρατιωτικών – Εφέδρων και Κληρωτών οπλιτών που συμμετείχαν στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου.

4. Ενημερώνουμε τους υποψήφιους που έχουν δηλώσει στην Αίτηση τους Σχολές της ΕΛ.ΑΣ του Π.Σ και του Λ.Σ-ΕΛΑΚΤ, ότι εφόσον κριθούν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ στις ΠΚΕ για τις Σχολές ΣΣΕ-Όπλα ή/και ΣΜΥ-Όπλα, θα λάβουν βεβαίωση ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ την οποία θα προσκομίσουν οι ίδιοι στην ΕΛ.ΑΣ το Π.Σ και το Λ.Σ ΕΛ-ΑΚΤ σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στις Προκηρύξεις αυτών.

5. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των επιλογών τους τη Σχολή Ικάρων/Ιπτάμενοι εφ’ όσον κριθούν ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ στις Ψυχομετρικές – Ιατρικές – Αθλητικές Δοκιμασίες και στην Κολύμβηση θα πρέπει να μεταβούν για επιπλέον ειδικές δοκιμασίες διάρκειας 3 εργασίμων ημερών στην Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (Δεκέλεια-Τατόι Αττικής) τις ημερομηνίες που αντιστοιχούν στην ομάδα τους σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο πίνακα (πρόγραμμα ΠΚΕ) και το πρόγραμμα της ΔΑΕ (Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης) έχοντας μαζί τους αντίγραφα του Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ») με επισυναπτόμενες τις σχετικές υγειονομικές εξετάσεις-γνωματεύσεις, και το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (Υπόδειγμα «5») με την Υπεύθυνη Δήλωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει εκ των προτέρων και πριν την παρουσίασή τους στην ΣΣΑΣ, να έχουν εκδώσει φωτοαντίγραφα αυτών.

6. Υποψήφιοι που έχουν δηλώσει μεταξύ των προτιμήσεων τους τις Σχολές:

α. Ικάρων – Ιπτάμενοι

β. Ναυτικών Δοκίμων (Μάχιμοι και Μηχανικοί) και

γ. Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) θα εξετασθούν την πέμπτη (5η ) ημέρα των ΠΚΕ μετά το επιτυχές πέρας των Αθλητικών Δοκιμασιών και στην κολύμβηση στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγ. Δημητρίου. Μη συμμετοχή τους στο αγώνισμα της κολύμβησης είναι λόγος απόρριψης για τις παραπάνω Σχολές. Επιπλέον ενημερώνονται ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες και σκουφάκι.

7. Έναρξη Προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και πέρας Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Η διάρκεια των ΠΚΕ για κάθε ομάδα είναι 5 εργάσιμες ημέρες. Για την περίπτωση των υποψηφίων της Παραγράφου 7 του Παραρτήματος «Γ» της ΕΔΥΕΘΑ 5/2024 (υποψήφιοι που δεν θα συμμετάσχουν λόγω προβλημάτων κατά την διάρκεια της περιόδου των ΠΚΕ) οι επαναληπτικές ΠΚΕ θα διεξαχθούν από Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 έως Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και για όσους έχουν δηλώσει Σχολή Ικάρων/ Ιπτάμενοι θα μεταβούν για ειδικές δοκιμασίες στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) από Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 έως Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

8. Οι Ψυχομετρικές Δοκιμασίες διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στην έδρα της ΣΣΑΣ, (Πλήθωνος Γεμιστού 1 Έναντι Πανεπιστημίου Μακεδονία).

9. Οι Υγειονομικές Εξετάσεις διάρκειας δύο (2) εργάσιμων ημερών θα διεξαχθούν στο 424 ΓΣΝΕ (Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης – Ευκαρπίας, πλησίον Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Η πρόσβαση στο 424 ΓΣΝΕ εξυπηρετείται με τις γραμμές 1, 28Α και 28Β του ΟΑΣΘ.

10. Οι Αθλητικές Δοκιμασίες διάρκειας μίας (1) ημέρας θα διεξαχθούν στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης (είσοδος επί της Αγ. Δημητρίου).

11. Οι υποψήφιοι οφείλουν να παρουσιάζονται καθημερινώς στις 08:00 π.μ. στον τόπο που θα διεξάγονται οι εκάστοτε δοκιμασίες.

12. Κατά την παρουσίασή τους καθημερινά στις ΠΚΕ οι υποψήφιοι να έχουν απαραίτητα μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα.

13. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ΠΚΕ οι υποψήφιοι να φέρουν καθημερινά μαζί τους μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή KN95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα, της οποίας η χρήση συνίσταται ισχυρώς στο πλαίσιο πρόληψης κατά της μετάδοσης Covid-19 και λοιπών αναπνευστικών λοιμώξεων σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Δεν συνίσταται η χρήση μάσκας κατά την διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών.

14. Απαραίτητη προϋπόθεση σε όλους τους υποψήφιους κατά την παρουσίαση είναι η απουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού. Υποχρεωτική η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (Rapid test) στο οποίο να έχουν υποβληθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της έναρξης των εξετάσεων και το οποίο θα έχουν καθημερινά μαζί τους.

15. Υποψήφιος που κατά την προσέλευσή του στις ΠΚΕ νοσεί ή έχει νοσήσει εντός των τριάντα (30) προηγούμενων ημερών από COVID-19 και η νόσηση πιστοποιείται με θετικό διαγνωστικό έλεγχο RAPID test, δύναται να συμμετάσχει στις εξετάσεις θέματος κατόπιν: α) προσκόμισης αρνητικού RAPID test και βεβαίωσης υγείας από καρδιολόγο β) της έγκαιρης ενημέρωσης του εξεταστικού κέντρου από τον υποψήφιο, με την αρνητικοποίηση του RAPID test και τις ως άνω προϋποθέσεις, για τον πιθανό επαναπρογραμματισμό των εξετάσεών του. 3

16. Κατά την 1 η ημέρα των ΠΚΕ στην έδρα της Σχολής οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά εντός κλειστού φακέλου την ΑίτησηΥπεύθυνη Δήλωση ( Υπόδειγμα «4» του Παραρτήματος «Θ») και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά στο εξεταστικό κέντρο, το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ») με επισυναπτόμενες τις σχετικές υγειονομικές εξετάσεις-γνωματεύσεις, το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ») καθώς και την Υπεύθυνη Δήλωση για την ακρίβεια των αναγραφόμενων στο δελτίο Ιατρικού Ιστορικού.
17. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα και στην πύλη της Σχολής όπως παρακάτω:
α. Των ψυχομετρικών δοκιμασιών την 2η μέρα των εξετάσεων.
β. Των υγειονομικών εξετάσεων την 4η μέρα των εξετάσεων.
γ. Των αθλητικών δοκιμασιών την 5η μέρα των εξετάσεων.

18. Όσοι εκ των υποψηφίων είναι μαθητές-τριες θα τους χορηγείται βεβαίωση για το χρονικό διάστημα που συμμετείχαν στις ΠΚΕ, προκειμένου να δικαιολογήσουν το χρόνο απουσίας τους στην σχολική μονάδα την οποία ανήκουν.

19. Για τυχόν απορίες – διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2310962112 και 2310962177 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

3) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΚΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ(ΣΣΕ)

 
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΠΚΕ) ΤΗΣ ΣΣΕ ΕΤΟΥΣ 2024

Για την κατάλληλη ενημέρωσή των υποψηφίων και την εύρυθμη λειτουργία, αναφορικά με τη διεξαγωγή των Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ), για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2024 – 25 λάβετε υπόψη τα παρακάτω:

Οι ΠΚΕ κάθε ομάδας, θα διαρκέσουν πέντε (5) εργάσιμες ημέρες, ως εξής:
1η ημέρα: Α΄ ψυχομετρική δοκιμασία (γραπτή), στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Πύλη Οχημάτων επί της οδού Λαμπτρών Βάρης).

2η ημέρα: Β΄ ψυχομετρική δοκιμασία (προφορική συνέντευξη), στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Πύλη Οχημάτων επί της οδού Λαμπτρών Βάρης). 

3η ημέρα: Υγειονομική (κλινική) εξέταση στο 414 ΣΝΕΝ [Στρατόπεδο «ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΒ) ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ», Ταξιάρχου Βέλιου 6, Παλαιά Πεντέλη.

4η ημέρα: Εξέταση από την Ανώτατη Στρατιωτική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΣΥΕ), στο 401 ΓΣΝΑ (Λεωφόρος Κατεχάκη).
5η ημέρα: Αθλητικές δοκιμασίες στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Πύλη Οχημάτων επί της οδού Λαμπτρών Βάρης). Να φέρεις μαζί σου αθλητικά παπούτσια και αθλητική περιβολή, ενώ αν είσαι υποψήφιος/ια μιας εκ των σχολών ΣΙ/ΙΠΤ, ΣΝΔ, ΣΜΥΝ, ΛΣ –  ΕΛ. ΑΚΤ., να φέρεις επιπλέον μαγιό, σκουφάκι, πετσέτα και σαγιονάρες για την εξέτασή σου στην κολύμβηση.
Προσερχόμενος/η την πρώτη ημέρα στη Σχολή για τις ΠΚΕ, γίνεσαι δεκτός/ή έχοντας μαζί σου υποχρεωτικά εκτυπωμένα και υπογεγραμμένα τα κάτωθι:
α.         Το έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης Υπόδειγμα «4» του Παραρτήματος «Θ» της ΕΔΥΕΘΑ: 5/24/ΑΔΑ:9ΛΗΧ6-6ΡΘ).
β.         Τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απέστειλες ηλεκτρονικά στο εξεταστικό κέντρο.
γ.         Την αστυνομική σου ταυτότητα.
δ.         Το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης με τις γνωματεύσεις – εξετάσεις (που πρέπει να έχεις ολοκληρώσει, συμπληρωμένες επί του Δελτίου) (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ» της ΕΔΥΕΘΑ: 5/24/ΑΔΑ:9ΛΗΧ6-6ΡΘ), το οποίο παραδίδεται στην υγειονομική επιτροπή των ΠΚΕ εντός κλειστού φακέλου, στον οποίο αναγράφεται ευκρινώς το ονοματεπώνυμό σου.
ε.         Το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής (εκτός αν έχει δημιουργηθεί μέσω gov.gr). (Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ», της ΕΔΥΕΘΑ: 5/24/ΑΔΑ:9ΛΗΧ6-6ΡΘ) το οποίο παραδίδεται στην υγειονομική επιτροπή των ΠΚΕ εντός κλειστού φακέλου, στον οποίο αναγράφεται ευκρινώς το ονοματεπώνυμό σου.
  • Αν μεταξύ των σχολών έχεις δηλώσει την ΣΙ/ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ και εφόσον είσαι επιτυχών/ούσα στις ΠΚΕ της Σχολής, θα περάσεις επιπλέον ψυχομετρικές και ιατρικές εξετάσεις, διάρκειας 3 ημέρων, στην ΑΒ Δεκελείας, στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ) και στην ΑΑΥΕ στο 251 ΓΝΑ, όπου θα πρέπει να έχεις αντίγραφο του Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης και του Δελτίου Ιατρικού Ιστορικού, καθώς και των γνωματεύσεων – εξετάσεων.

  • Υποψήφιοι/ες που δεν έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, δεν θα γίνονται δεκτοί/ές εκτός αν προσκομίσουν βεβαίωση της Αστυνομικής Αρχής με φωτογραφία σφραγισμένη, όπου θα αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

  • Αν είσαι Στρατιωτικός να δώσεις από την πρώτη ημέρα το φύλλο πορείας στον Ομαδάρχη σου. Κατά την παραμονή σου εντός της Σχολής ή εντός των στρατιωτικών νοσοκομείων, απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών ή video.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα της Σχολής (sse.army.gr), στην ενότητα «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ», περί τις 18:00 καθημερινά, όπως παρακάτω:

α.         Των ψυχομετρικών δοκιμασιών την 2η μέρα των εξετάσεων.
β.         Των υγειονομικών εξετάσεων την ημέρα ελέγχου από την ΑΣΥΕ (4η μέρα των εξετάσεων).
γ.         Των αθλητικών δοκιμασιών την 5η μέρα των εξετάσεων.
  • Εάν κριθείς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ/Η από την επιτροπή Ψυχομετρικών δοκιμασιών δε συνεχίζεις στις ιατρικές εξετάσεις.

  • Εάν κριθείς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ/Η από την ΑΣΥΕ δε συνεχίζεις στις αθλητικές δοκιμασίες, εκτός εάν η ακαταλληλότητα αναφέρεται μόνο για ορισμένες Σχολές ή τμήματα αυτών, οπότε πρέπει να συνεχίσεις για τις υπόλοιπες.

  • Για οποιαδήποτε απορία πρέπει να συμβουλεύεσαι τον Αξιωματικό Συνοδό – Ομαδάρχη σου.

  • Εφόσον είσαι επιτυχών/ούσα στις προκαταρκτικές εξετάσεις και έχεις δηλώσει στην αίτησή σου την ΕΛ.ΑΣ, το Π.Σ., το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., με την προϋπόθεση ότι έχεις επιτύχει στα όρια των Σχολών των Όπλων στις αθλητικές δοκιμασίες, θα πρέπει να παραμείνεις μετά το πέρας των αθλητικών δοκιμασιών για να παραλάβεις τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα πρέπει να προσκομίσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αποφυγής μετάδοσης του COVID-19 και λοιπών αναπνευστικών λοιμώξεων, ισχύει ισχυρή σύσταση χρήσης προστατευτικής μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του εξεταστικού κέντρου από όλους τους υποψηφίους και τους συνοδούς τους, ενώ δεν συνιστάται η χρήση μάσκας από στους υποψηφίους κατά τη διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών. Η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους υποψηφίους και τους συνοδούς τους είναι υποχρεωτική, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της ΑΣΥΕ.

Επίσης είναι υποχρεωτική η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (Rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της έναρξης των εξετάσεων και το οποίο θα πρέπει να έχεις καθημερινά μαζί σου.

Εάν κατά την προσέλευσή σου στις ΠΚΕ νοσήσεις ή έχεις νοσήσει εντός των τριάντα (30) προηγούμενων ημερών από COVID-19 και η νόσηση πιστοποιείται με θετικό διαγνωστικό έλεγχο RAPID test, δύναται να συμμετάσχεις στις ΠΚΕ κατόπιν:

α. Προσκόμισης αρνητικού RAPID test και βεβαίωσης υγείας από καρδιολόγο.

β. Της έγκαιρης ενημέρωσης της Σχολής, με την αρνητικοποίηση του RAPID test και τις ως άνω προϋποθέσεις, για τον επαναπρογραμματισμό των εξετάσεών του.
  •             Στη Σχολή θα εισέρχονται μόνο οι υποψήφιοι χωρίς συνοδό.

  •             Για την γραπτή εξέταση στις ψυχομετρικές δοκιμασίες θα πρέπει να φέρεις στυλό χρώματος μπλε (ανεξίτηλο), μολύβι (όχι μηχανικό), γομολάστιχα και ξύστρα.

Εάν κατά τη διάρκεια των εξετάσεών προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα επικοινώνησε με τη Σχολή στα τηλέφωνα 210-8904127, 210-8970223 και 210-8904026.

Η παρουσίαση στην πύλη της Σχολής γίνεται στις 08:00 πμ.

Καλή Επιτυχία!

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΠΚΕ) ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024-25 εδώ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΠΚΕ) ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024-25 εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΚΕ εδώ.

4) Πρόγραμμα ΠΚΕ Σχολής Ναυτικών Δοκίμων 2024

ΠΚΕ Σχολής Ναυτικών Δοκίμων 2024-2025
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΝΔ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024-2025

1. Στην αναρτημένη κατάσταση Δεκτών Υποψηφίων Προκαταρκτικών Εξετάσεων ΣΝΔ δίπλα από τον κωδικό υποψηφίου-ας αναγράφεται η ομάδα (201 έως 276) στην οποία αυτός-τή ανήκει, καθώς και η ημερομηνία – ώρα έναρξης των Προκαταρκτικών Εξετάσεων, οι οποίες για την κάθε ομάδα θα διαρκέσουν πέντε (5) εργάσιμες ημέρες. Ώρα προσέλευσης στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Τέρμα Χατζηκυριακού, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς) και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (Ακτή Μητσοπούλου 66-68, Πειραιάς) ορίζεται η 08:00.

Οι υποψήφιοι-ες τις ημέρες που εξετάζονται στα αθλητικά προσέρχονται την 08:30.

2. Οι υποψήφιοι-ες οφείλουν να προσέλθουν, στην ορισθείσα για την ομάδα τους ημερομηνία και ώρα, στην τοποθεσία που αναγράφεται στο αναρτημένο Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων ΣΝΔ και θα πρέπει να φέρουν καθημερινά μαζί τους:
  • α. Το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας.

  • β. Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου Rapid test που να έχει διενεργηθεί έως και 48 ώρες πριν την πρώτη ημέρα παρουσίασής τους.

3. Υποψήφιος που κατά την προσέλευσή του στις ΠΚΕ νοσεί ή έχει νοσήσει εντός των τριάντα (30) προηγουμένων ημερών από COVID-19 και η νόσηση του πιστοποιείται με θετικό διαγνωστικό έλεγχο RAPID TEST δύναται να συμμετάσχει στις εξετάσεις κατόπιν: α. Προσκόμιση αρνητικού RAPID TEST και βεβαίωσης υγείας από καρδιολόγο. β. Της έγκαιρης ενημέρωσης του εξεταστικού κέντρου από τον υποψήφιο, με την αρνητικοποίηση του RAPID TEST και τις ως άνω προϋποθέσεις για τον πιθανό επαναπρογραμματισμό των εξετάσεων του.

4. Οι αναγραφόμενοι χρόνοι αποτελούν το πέρας προσέλευσης. ΠΡΟΣΟΧΗ Καθυστερημένη άφιξη αποτελεί αιτία απόρριψης από τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.

5. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια των Προκαταρκτικών Εξετάσεων απαγορεύεται και μπορεί να προκαλέσει αποκλεισμό από τις εξετάσεις.

6. Την ημέρα των Α’ Ψυχομετρικών Δοκιμασιών, οι υποψήφιοι-ες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι-ες με δική τους γραφική ύλη (μολύβι, μπλε στυλό, 2 κόλλες Α4 κενές, γομολάστιχα και ξύστρα), καθώς και τα δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά, σε φάκελο. Συστήνεται ισχυρά κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των Ψυχομετρικών Δοκιμασιών η χρήση προσωπικής προστατευτικής μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) στους εσωτερικούς χώρους.

7. Την πρώτη ημέρα των Υγειονομικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει:

  • α. Να προσκομίσουν συμπληρωμένο το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3»), το Ιατρικό Ιστορικό (Υπόδειγμα «5»), την Υπεύθυνη Δήλωση που συνοδεύει το Ιατρικό Ιστορικό καθώς και όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις / γνωματεύσεις, ως Προσθήκη «3» Παραρτήματος «Θ» της Προκήρυξης. Μη προσκόμιση αυτών αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.

  • β. Σε περίπτωση που φορούν διορθωτικά γυαλιά, θα πρέπει να τα έχουν μαζί τους και να μη φορούν φακούς επαφής.

  • γ. Συστήνεται ισχυρά κατά τη διάρκεια των υγειονομικών εξετάσεων η χρήση προσωπικής προστατευτικής μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) στους εσωτερικούς χώρους.

  • δ. Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι να έχουν μεριμνήσει για την κατοχή αντιγράφων του υγειονομικού τους δελτίου, των σχετικών γνωματεύσεων-εξετάσεων και του ιατρικού ιστορικού προκειμένω να το χρησιμοποιήσουν για τις επιπλέον εξετάσεις στη Σχολή Ικάρων (για τους υποψήφιους που έχουν επιλέξει ΣΙ τμήμα Ιπταμένων) είτε σε προκηρύξεις άλλων διαγωνισμών ( πχ ΤΕΦΑΑ).

8. Στις Αθλητικές Δοκιμασίες οι υποψήφιοι-ες είναι υποχρεωμένοι-ες να φέρουν αθλητική περιβολή (αθλητικά ρούχα και παπούτσια).

Οι υποψήφιοι-ες που έχουν δηλώσει σχολές που απαιτούν τη δοκιμασία της κολύμβησης (ΣΝΔ, ΣΙ/ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ, ΣΜΥΝ) είναι υποχρεωμένοι-ες να φέρουν τα απαραίτητα είδη (μαγιό, σκούφο, σαγιονάρες και πετσέτα).

9. Οι υποψήφιοι-ες που έχουν δηλώσει και τη Σχολή Ικάρων / Τμήμα Ιπταμένων, εφόσον διέλθουν επιτυχώς τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις στη ΣΝΔ, οφείλουν να παρουσιασθούν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας (ΤΚ 13671, Αχαρνές, Αττική), ώστε να διέλθουν επιπλέον ειδικές δοκιμασίες διάρκειας τριών (3) εργάσιμων ημερών, έχοντας μαζί τους αντίγραφα (φωτοτυπίες) του Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης, καθώς και των γνωματεύσεων / εξετάσεων που το συνοδεύουν.

10. Οι υποψήφιοι-ες να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων τους όπως αυτά εμφανίζονται στην κατάσταση Δεκτών Υποψηφίων Προκαταρκτικών Εξετάσεων ΣΝΔ και σε περίπτωση διαφοροποίησης να επικοινωνήσουν το ταχύτερο με τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στα τηλέφωνα: 210-4581337 και 210-4581397.

11. Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να έχουν διαβάσει προσεχτικά την Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή Υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές Ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΚΕ ΕΔΩ

ΔΕΚΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΝΔ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024-2025 ΕΔΩ

5) Προκαταρκτικές εξετάσεις – ΠΚΕ Αστυνομίας 2024

Οδηγίες σχετικά με τις Προκαταρκτικές εξετάσεις

 1.Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι ενιαίες και κοινές για τους/ις αναφερόμενους στο θέμα υποψηφίους/ες και περιλαμβάνουν ψυχομετρικές δοκιμασίες (2) ημερών, υγειονομικές εξετάσεις (1) ημέρα και αθλητικές δοκιμασίες (1) μέρα.

Για τις ως άνω εξετάσεις – δοκιμασίες έχουν συγκροτηθεί αντίστοιχες Επιτροπές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

2. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι υποχρεωτικές για όλους/ες τους/ις υποψήφιους/ες, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων που είχαν υποβληθεί σ’ αυτές στο πλαίσιο προηγούμενων διαγωνισμών.

3. Σε κάθε Επιτροπή Ψυχομετρικών Δοκιμασιών έχει κατανεμηθεί κατά κανόνα ίσος αριθμός υποψηφίων και κατ’ αντιστοιχία στη συνέχεια στις Υγειονομικές και Αθλητικές Επιτροπές.

– Επισημαίνεται γι’ ακόμα μια φορά ότι, οι υποψήφιοι/ες που θα παρουσιαστούν ενώπιον των τεσσάρων (4) Επιτροπών Ψυχομετρικών Δοκιμασιών στην Αθήνα, ήτοι Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ και θα κριθούν ικανοί/ες από αυτές, στη συνέχεια θα παρουσιασθούν όλοι μαζί οι ικανοί/ες ανά ημέρα εξέτασης, ενώπιον της μοναδικής Υγειονομικής Επιτροπής Κατάταξης Αθήνας και στη συνέχεια σε περίπτωση που κριθούν ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ από αυτή (Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης Αθήνας) θα παρουσιασθούν ενώπιον της κατά περίπτωση Α’ ή Β’ Αθλητικής Επιτροπής, και ειδικότερα οι προερχόμενοι/ες από τις Α’ και Β’ Ψυχομετρικές Επιτροπές Αθηνών θα παρουσιαστούν στην Α’ Αθλητική Επιτροπή Αθηνών και οι προερχόμενοι/ες από τις Γ’ και Δ’ Ψυχομετρικές Επιτροπές Αθηνών θα παρουσιαστούν στην Β’ Αθλητική Επιτροπή Αθηνών.

– Σε ότι αφορά τους υποψήφιους/ες που θα παρουσιαστούν ενώπιον των δυο (2) Επιτροπών Ψυχομετρικών Δοκιμασιών στη Θεσσαλονίκη, ήτοι Α΄, Β΄ και κριθούν ικανοί από αυτές, στη συνέχεια θα παρουσιασθούν όλοι μαζί οι ικανοί ανά ημέρα εξέτασης, ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής Κατάταξης Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σε περίπτωση που κριθούν ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ από αυτή (Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης Θεσσαλονίκης) θα παρουσιασθούν, ενώπιον της μοναδικής Επιτροπής Αθλητικής Δοκιμασίας Θεσσαλονίκης.

4. Κάθε υποψήφιος/α θα απασχολείται κατά κανόνα τέσσερις (4) μέρες για την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών του/ης εξετάσεων από τις αρμόδιες Επιτροπές ως εξειδικεύονται οι μέρες αυτές ημερολογιακά στα προσαρτημένα Παραρτήματα Α΄ και Β΄ για έκαστο/η υποψήφιο/α, ως εξής:
  • Την πρώτη και τη δεύτερη μέρα θα υποβληθεί σε ψυχομετρικές δοκιμασίες (την πρώτη μέρα σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων/προσωπικότητας και τη δεύτερη μέρα σε προφορική συνέντευξη).

  • Την τρίτη μέρα θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση (Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης), εφόσον κριθεί ικανός/ή στις ψυχομετρικές δοκιμασίες.

  • Την τέταρτη μέρα θα υποβληθεί σε αθλητικές δοκιμασίες, εφόσον κριθεί ικανός/ή στην υγειονομική εξέταση.

5. Το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων είναι δεσμευτικό για όλους/ες τους/ις υποψηφίους/ες.

Παρέκκλιση μπορεί να υπάρξει μόνο, εφόσον συντρέξει εξαιρετικό γεγονός π.χ. απεργία μεταφορικών μέσων, αιφνίδια βαριά ασθένεια κ.λπ., το οποίο οφείλει να αποδείξει αποκλειστικά ο/η ενδιαφερόμενος/η ενώπιον της Επιτροπής, ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα εξέτασής του/ης σε άλλη ημερομηνία, σε κάθε περίπτωση, όμως, εντός του καθορισθέντος χρόνου λειτουργίας των Επιτροπών.

6. Οι υποψήφιοι/ες της περίπτωσης (i) του θέματος (πανελλαδικές εξετάσεις 2024) κατά τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, οφείλουν να φέρουν μαζί τους οπωσδήποτε κάθε ημέρα εξέτασης,

  • το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας (ή το νόμιμο τίτλο παραμονής στην Ελλάδα για τους ομογενείς) και

  • το δελτίο εξεταζόμενου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

  • ή την Αίτηση – Δήλωση που υπέβαλαν στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις ή

  • για τους υποψηφίους της κατηγορίας 10% χωρίς εξετάσεις την βεβαίωση συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις προγενέστερου έτους.

 
Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης

Κατά την υγειονομική τους εξέταση, θα φέρουν το δελτίο υγειονομικής εξέτασης, συμπληρωμένο για όλες τις ειδικότητες που αναφέρονται σ’ αυτό.

 -Επιπλέον, θα προσκομίζουν, με το δελτίο υγειονομικής εξέτασης,

α) τις γνωματεύσεις των ιατρών όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων του δελτίου υγειονομικής εξέτασης εφόσον δεν αναγράφονται (οι γνωματεύσεις) επ’ αυτού,
β) την ακτινογραφία θώρακος (F) με γνωμάτευση ιατρού ακτινοδιαγνώστη,
γ) το ηλεκτροκαρδιογράφημα υπογεγραμμένο από ιατρό καρδιολόγο και
δ) τα αποτελέσματα μικροβιολογικών εξετάσεων (γενική αίματος, ουρία αίματος, σάκχαρο αίματος, τρανσαμινάσες, κρεατίνη αίματος και γενική ούρων) υπογεγραμμένα από ιατρό βιοπαθολόγο, εσώκλειστα σε φάκελο (στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό του/της).

Εφόσον δεν είναι δυνατή η εκτύπωση κάποιων εξετάσεων (όπως της ακτινογραφίας), μπορούν να προσκομιστούν σε ηλεκτρονικό δίσκο (CD),επί του οποίου να επικολλάται από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα ή το διαγνωστικό κέντρο αυτοκόλλητο με τα στοιχεία του/ης υποψηφίου/ας και την ημερομηνία εξέτασης.

 
Βεβαίωση Ικανότητας

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες επιθυμούν να παραλάβουν βεβαίωση ικανότητας, προκειμένου να την υποβάλουν στο Πυροσβεστικό Σώμα ή/και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση με δική τους ευθύνη θα προσέρχονται, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προκαταρκτικών εξετάσεων, ενώπιον του/ης Προέδρου της Αθλητικής Επιτροπής, στον/ην οποίο/α θα παρουσιαστούν και θα ζητήσουν να τους χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση.

Στη συνέχεια, οι βεβαιώσεις θα υπογράφονται από Αξιωματικό της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α. και θα αποστέλλονται με ηλεκτρονική αλληλογραφία στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.
Οι υποψήφιοι/ες θα μπορούν να τις παραλαμβάνουν, από την επόμενη μέρα ολοκλήρωσης των προκαταρκτικών τους εξετάσεων, πρωινές και απογευματινές ώρες, με αποδεικτικό από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, στις οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής ή από έτερη Διεύθυνση Αστυνομίας, εφόσον το επιθυμούν.

Λήψη μέτρων

Κατά τη διαδικασία της υλοποίησης των προκαταρκτικών εξετάσεων, είναι αναγκαία η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και η τήρηση των κάτωθι οδηγιών:
α) αποφυγή συνωστισμού,
β) συχνή χρήση υγρών αλκοολούχων αντισηπτικών διαλυμάτων,
γ) εξαερισμός των αιθουσών διεξαγωγής των εξετάσεων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο,
δ) προαιρετική χρήση προστατευτικής μάσκας για το προσωπικό και τους υποψήφιους με εξαίρεση κατά την διάρκεια υποβολής των υποψηφίων στις αθλητικές δοκιμασίες.
 
Δείτε τις οδηγίες σχετικά με το Πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων εδώ 

Δείτε το Παράρτημα Α΄ εδώ 

Δείτε το Παράρτημα Β΄ εδώ 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *