Αγορά οικοπέδου για ανέγερση Φοιτητικής Εστίας στη Σάμο

Αγορά οικοπέδου για ανέγερση Φοιτητικής Εστίας στη Σάμο

Θα μπορούν να στεγαστούν τουλάχιστον 115 φοιτητές σε μονόκλινα δωμάτια με μπάνιο, ή/και σε διαμερίσματα των δύο δωματίων με μπάνιο.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Παιδείας εντάχθηκε, με απόφαση του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη η αγορά οικοπέδου  γα την ανέγερση Φοιτητικής Εστίας στη Σάμο.

Ειδικότερα η απόφαση , με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ προβλέπει την αγορά οικοπέδου/ων, με σκοπό την μελλοντική ανέγερση κτιρίου φοιτητικών κατοικιών, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης τουλάχιστον 115 φοιτητών στην πανεπιστημιακή μονάδα της Σάμου.

Η απόφαση  αφορά αποκλειστικά στην αγορά οικοπέδου/ων (και όχι στην ανέγερση κτιρίου).

Το/Τα ακίνητο/α-οικόπεδο/α θα πρέπει να βρίσκεται στην πόλη του Καρλοβάσου και ειδικότερα, η θέση του/των ακινήτου/ων προσδιορίζεται εντός των ορίων του σχεδίου Πόλεως Καρλοβάσου.

Η θέση του/των προσφερόμενου/ων ακινήτου/ων θα πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση από και προς τα κτίρια του Ιδρύματος όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί χρήσεις εκπαίδευσης, έρευνας και διοίκησης του Πανεπιστήμιου.

Στο/Στα ακίνητο/α-οικόπεδο/α θα μπορούν να ανεγερθούν ένα ή περισσότερα κτίρια.

Θα μπορούν να στεγαστούν τουλάχιστον 115 φοιτητές σε μονόκλινα δωμάτια με μπάνιο, ή/και σε διαμερίσματα των δύο δωματίων με μπάνιο.

Δύο από τα μονόκλινα δωμάτια θα έχουν τις προδιαγραφές για την φιλοξενία ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Θα διαθέτει reception, κοινόχρηστους χώρους για τη συνάθροιση και ψυχαγωγία των ενοίκων, υποδομές κουζίνας και τραπεζαρίας για την εξυπηρέτηση των ενοίκων, χώρους πλυντηρίων, αποθηκών, Η/Μ εγκαταστάσεων κλπ.

Το/Τα ακίνητο/α – οικόπεδο/α θα πρέπει να έχει/ουν επιτρεπόμενη δόμηση 3.500τ.μ. κατ’ ελάχιστον.

Το συνολικό εμβαδόν του/των προς ανέγερση κτιρίου/ων θα είναι τουλάχιστον 4.800 τ.μ., σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα.

Επίσης, θα διαθέτει όλες τις υποδομές ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *