Τα απαιτούμενα προσόντα για θέσεις εργασίας ”Βοηθοί ασφάλειας και προστασίας” στα θεσμικά όργανα της ΕΕ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-Ε.Ε. – ΑΣΦΑΛΕΙΑ-OJ_C_2022_437A_FULL_EL_TXT

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
EPSO/AST/155/22 — Βοηθοί ασφάλειας και προστασίας (AST 3) στους ακόλουθους τομείς:
1. Επιχειρησιακή ασφάλεια
2. Τεχνική ασφάλεια
3. Υγεία και ασφάλεια στην εργασία
(2022/C 437 A/01)

Οι θέσεις εργασίας

  • Τομέας 1- Επιχειρησιακή ασφάλεια : Τα κύρια καθήκοντά σας θα περιλαμβάνουν την παροχή συνδρομής σε όλα τα θέματα ασφάλειας που αφορούν την προστασία προσώπων, κτιρίων και άλλων υποδομών, εξοπλισμού, ευαίσθητων και διαβαθμισμένων πληροφοριών, καθώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τα θεσμικά και λοιπά όργανα της ΕΕ. Ορισμένες θέσεις εργασίας στον τομέα της επιχειρησιακής ασφάλειας ενδέχεται να περιλαμβάνουν την υποχρέωση οπλοφορίας και να απαιτούν δέσμευση για παρακολούθηση συνεχούς εκπαίδευσης στη χρήση πυροβόλων όπλων καθώς και για προπόνηση με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης.
  • Τομέας 2- Τεχνική ασφάλεια : Στα κύρια καθήκοντά σας θα περιλαμβάνεται η συμβολή στις εργασίες εννοιολογικής σύλληψης, στην τεχνική διαχείριση, στην ανάλυση, καθώς και στην τεχνική και διοικητική εποπτεία σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις τεχνικής ασφάλειας.
  • Τομέας 3 – Υγεία και ασφάλεια στην εργασία : Στα κύρια καθήκοντά σας θα περιλαμβάνεται η συνδρομή στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την υγεία, την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία, στον συντονισμό των πτυχών υγείας και ασφάλειας στην εργασία κατά τις φάσεις σχεδιασμού και κατασκευής κτιρίων, και όπως παρουσιάζει το proson, στην κατάρτιση σχεδίων και οδηγιών για την υγεία, την ασφάλεια και την υγιεινή, καθώς και στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ως εργοδότης, τα θεσμικά όργανα και οι οργανισμοί της ΕΕ προσφέρουν μια κοινότητα εμπειρογνωσίας και πληθώρα ευκαιριών για τη διεύρυνση της προσωπικής και της επαγγελματικής εξέλιξής σας. Οι πολυπολιτισμικές, διεθνείς και μεικτές ομάδες που συνθέτουν τα θεσμικά όργανα συνεργάζονται για να βελτιώσουν τη ζωή 450 περίπου εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ και άλλων ανθρώπων στον κόσμο.

Ο σεβασμός της πολιτιστικής πολυμορφίας και η προώθηση των ίσων ευκαιριών είναι θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού προσπαθεί να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες, ίση μεταχείριση και ίση πρόσβαση σε όλους τους υποψήφιους και σε όλες τις υποψήφιες. Στην ειδική ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πολιτική μας σχετικά με τις ίσες ευκαιρίες και για το πώς να ζητήσετε ειδικές προσαρμογές κατά τις δοκιμασίες επιλογής.

Τα απαιτούμενα προσόντα

Για να υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας, πρέπει να είστε πολίτης της ΕΕ, να έχετε άριστη γνώση μίας από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και ικανοποιητική γνώση είτε της αγγλικής είτε της γαλλικής γλώσσας.

Επίσης, πρέπει να έχετε ολοκληρώσει:

  • Σπουδές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών, πιστοποιούμενες με δίπλωμα/πτυχίο, και να διαθέτετε σχετική επαγγελματική εμπειρία.
    ή
  • Να έχετε ολοκληρώσει σπουδές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πιστοποιούμενες με δίπλωμα/πτυχίο, το οποίο παρέχει δικαίωμα πρόσβασης σε μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε συνδυασμό με σχετική επαγγελματική εμπειρία.

Τα είδη των διπλωμάτων/πτυχίων και η ελάχιστη διάρκεια της σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας που απαιτείται για κάθε τομέα περιγράφονται λεπτομερώς στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *