ΕΜΠ και TU-Sofia στη 87η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία

ΕΜΠ και TU-Sofia στη 87η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία

Στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα την Βουλγαρία, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προσκάλεσε το Technical University-Sofia και διοργάνωσε συνάντηση και ανοιχτή εκδήλωση στο περίπτερο 14-AKADEMIA, στις 10/9/2023.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη των Πρυτανικών αρχών των δύο Πανεπιστημίων, της Διοίκησης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ, καθηγητές και ερευνητές από ΕΜΠ, ΕΠΙΣΕΥ και TU-Sofia.  Η Βουλγαρική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τα περίπτερα ΕΜΠ και ΕΠΙΣΕΥ και ακολούθησε επίσκεψη στο αντίστοιχο Βουλγαρικό περίπτερο.

Ο οικοδεσπότης Πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής και ο Πρύτανης του TU-Sofia Ivan Kralov υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία κ. Μάριος Λυμπερόπουλος και στελέχη της Πρεσβείας και του Υπουργείου Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας και Θράκης. Η συζήτηση, με τους δύο Πρυτάνεις στο πάνελ και τους συμμετέχοντες, κάλυψε μεγάλο εύρος θεμάτων που ενδιαφέρουν τα δύο πανεπιστήμια και προσφέρονται για συνεργασία τους στον ερευνητικό και εκπαιδευτικό τομέα. Κεντρικού ενδιαφέροντος θέματα η ενέργεια — ανανεώσιμες, αποθήκευση/μπαταρίες, ηλεκτροκίνηση — ψηφιακή τεχνολογία, κυβερνοασφάλεια, κέντρα αριστείας, κέντρα ικανοτήτων, ενίσχυση διεπιστημονικότητας στην εκπαίδευση των μηχανικών με έμφαση στην εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης, το παρόν και οι προοπτικές του θεσμού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας με αξιοποίηση της ισχυρής παρουσίας ελληνικών βιομηχανικών ομίλων στη Βουλγαρία.

Ο Πρέσβης κ. Λυμπερόπουλος, οι Αντιπρυτάνεις Ε. Σαπουντζάκης και Δ. Γκιντίδης, ο Διευθυντής του ΕΠΙΣΕΥ Ι. Ψαρράς, ο Διευθυντής Ερευνών Α. Αμδίτης  και οι καθηγητές Γ. Ματσόπουλος και Ε. Χριστοφόρου παρουσίασαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για διμερή συνεργασία πολλές εκ των οποίων μπορούν να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο υποστήριξης ερευνητικών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Ανδρέας Μπουντουβής
Πρύτανης ΕΜΠ

https://www.ntua.gr/el/news/announcements/item/3658-emp-kai-tu-sofia-sti…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *