Υπ. Παιδείας: Συνεχίζεται η διαδικασία ισοτιμίας των τίτλων των καλλιτεχνικών σχολών με Τ.Ε.Ι.

Υπ. Παιδείας: Συνεχίζεται η διαδικασία ισοτιμίας των τίτλων των καλλιτεχνικών σχολών με Τ.Ε.Ι.

Προωθείται η δημιουργία νέας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών πανεπιστημιακού επιπέδου

Η διαδικασία αναγνώρισης της ισοτιμίας των τίτλων των καλλιτεχνικών σχολών με Τ.Ε.Ι. ανώτερης βαθμίδας συνεχίζεται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., βάσει της υπ’ αρ. ΥΠΠΟΑ/ΑΤΝΕΚΕ/374216/1287/30-7-2018 ΚΥΑ, προς διευκόλυνση των αποφοίτων που δεν είχαν αιτηθεί την αναγνώριση μέχρι την έκδοση του ν. 3149/2003. Ωστόσο δεν αφορά τους απόφοιτους που έλαβαν τον τίτλο τους μετά από αυτό το χρονικό σημείο.

Τα παραπάνω τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης σε γραπτή απάντηση στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση  της προέδρου  της Κ.Ο. “Πλεύση Ελευθερίας” Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ τονίζει:

  • Επιπλέον, ο χορηγούμενος τίτλος «Δίπλωμα» που χορηγείται από τις Ανώτερες Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης έχει καταταχθεί στο επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και έχει αντιστοιχηθεί επίσης στο επίπεδο 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.
  • Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τελεί σε πλήρη γνώση των ζητημάτων που υφίστανται στον χώρο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα υπενθυμίζεται η εξαγγελία περί διαβάθμισης, αναβάθμισης και ανωτατοποίησης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Προς εκπλήρωση του σκοπού αυτού προωθείται η δημιουργία νέας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών πανεπιστημιακού επιπέδου.

 

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απάντηση του υπ. Παιδείας: «Απάντηση στην Ερώτηση με αρ. πρωτ. 185_21-07-2023»
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την ερώτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *